Entre les funcions que se li presuposen a algú que exerceix el càrrec de diplomàtic n'hi ha una que especifica que ha de fomentar les relacions amistoses. Potser aquell dia el senyor Francisco Pascual de la Parte es va confondre de classe i se'n va anar a l'aula on ensenyaven Primer d'Indecència. Aquest personatge sinistre, dit acusador a punt, es va autoconvidar a la Universitat alemanya d'Augsburg on el vicepresident del Parlament, Josep Costa, feia una conferència sobre Catalunya. De la Parte és el cònsol espanyol a Munic i allà, apuntant Costa, va comparar l'independentisme amb el nazisme quan li van preguntar "Què ha fet malament Espanya perquè l’independentisme hagi crescut tant?”:

consul munic

@josepcosta

Aquest dissabte, qui li va recordar a aquest senyor el que pot fer amb el ditet va ser Pilar Rahola, que al FAQS va deixar-li clares les coses després de les bajanades que va dir a Augsburg: "Un cònsol fa la barbaritat indecent, perquè això és d'indecents. Senyor cònsol, vostè és un indecent... Anar a Alemanya i comparar l'independentisme amb el nazisme, amb males maneres, ¡i en una ciutat alemanya!!". L'escriptora es posava les mans al cap davant l'abjecta comparació del diplomàtic. I amb raó.

rahola consul munic

TV3

"No poden ser més rucs. Perquè tal i com em va dir Costa, 'els que no vaig convèncer jo els va convèncer el cònsol", afegeix Rahola. Cònsols i ambaixadors als que paguem de les nostres butxaques que "es passen la vida fent d'inquisidors, perseguint-nos allà on anem, i fins i tot parlo en primera persona, amb intents de veto". Pilar Rahola sap de què parla. Qui no sap el que es deia era el cònsol. Però Pilar Rahola encara en tenia més per ell, i pel ministre d'Exteriors en funcions i candidat del PSOE al Parlament Europeu: "Pots estar en contra, o considerar que no té res a veure amb tu, però comparar-ho amb una ideologia que va matar milions de persones, que va crear una estructura industrial d'assassinat i de mort?? No té vergonya. I el senyor Borrell tampoc per mantenir-lo en el càrrec":

rahola consul munic2

TV3

El final de la seva intervenció no podia ser més sublim, quan Cristina Puig li diu, amb malícia: "Va, doncs vols parlar ara del Tajani?" i l'escriptora s'ho pren amb humor i filosofia: "Au, un altre! És que em feu parlar de cada personatge!!".

Rahola, un cop més, brillant. Si s'ho proposés, seria una cònsol de 10.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat