Hi ha una Barcelona... I hi ha, una altra Barcelona. Si volen saber la veritable cara que fa en molts dels seus carrers, només han d'estar atents al compte de Twitter del gran Toni Clapés. El locutor de RAC1 està fins els nassos de veure segons quines imatges i no dubta en alçar la veu i dirigir-se a l'alcaldessa Ada Colau quan sent que és l'hora de dir prou.

Ho va fer amb unes imatges patètiques durant l'estiu i segons quin turisme low cost que destrossava edificis i feia la vida impossible al veïnat. I sovint, per desgràcia, veu imatges de brossa i més brossa realment repugnants.

Tothom recorda una imatge corresponent a un tros de carrer, davant de l'Hotel Palace, a la cruïlla entre la Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer Roger de Llúria. I què s'hi veia? Una quantitat de brossa descomunal, lamentable, i que donava una imatge patètica. Brossa i més brossa escampada per terra, fora de les bosses i dels contenidors. 

tuit clapes brossa

Doncs ara li recomanem al bo d'en Toni que no vagi a passejar pel carrer Rosselló de Barcelona, entre Enric Granados i Aribau, en ple Eixample, perquè li agafarà un cobriment. La desafortunada víctima que no ha pogut evitar tenir al seu davant una imatge indecent i denigrant ha estat, en aquesta ocasió, Pilar Rahola

L'escriptora ha sortit a fer un volt aquest migdia, cap a les 13 hores, i no ens estranyaria que en tornar a casa se li hagin tret les ganes de dinar per la visió grotesca d'un racó de carrer, al costat d'uns contenidors, on ja no és només que la brossa surti de dins, sinó que escampats per terra hi ha tota mena de papers, deixalles, trossos de fusta i porqueria que ningú ha recollit en molts dies.

rahola 22 octubre2

Pilar Rahola / YouTube

"Voleu dir que és normal la quantitat de brutícia que hi ha en ple Eixample de Barcelona un diumenge al matí??", es pregunta Rahola indignada. "No es poden llençar les escombraries de ple que està. Fins i tot, hi ha una nevera! I tota la brutícia per terra". Una imatge dantesca, fruit d'una barreja de moltes coses, deixadesa, incivisme, manca d'educació i de capacitat de reacció, en qualsevol cas, unes imatges que ens haurien de fer reflexionar a tots plegats com a societat, i a les autoritats pertinents, si aquest és l'aspecte que volem per a les nostres ciutats.

Immediatament, reacció unànime a xarxes, on es repeteixen conceptes com "fàstic" o "vergonya": "En argentina pasa lo mismo. La casa termina en la puerta, a nadie le interesa lo que ocurre cuando cruza el umbral. Falta de educación y respeto", "Una bona part de la ciutadania del nostre petit país, és porca de naixement. Falta molta educació i civisme", "Quina pena que fa Barna".

Molts dels seguidors que s'han pronunciat exposen la situació a les zones on viuen, i pel que sembla, el que ha vist la Pilar al carrer Rosselló és un mantra que es repeteix en molts altres punts: "A Sant Andreu també ens passa, l’Ajuntament de Barcelona sovint no recull la brossa, tota la vida que hi visc i mai havia vist els carrers tan bruts", "Vine al Raval i fliparàs", "A Tortosa igual". 

En qualsevol cas, prou ja d'aquest color, prou de veure Barcelona convertida en Brossalona.