A l'agost alguna premsa cau en les "serps d'estiu": notícies inflades aprofitant que hi ha poques notícies. El diari que dirigeix el català Paco Marhuenda té un columnista també català que va ser cap de premsa del president José Montilla: Toni Bolaño. I ha decidit obrir el diari La Razón amb el titular Puigdemont apuesta por Rahola para la alcaldía de Barcelona. La resposta de la periodista, que ja va ser alcaldable i tinent d'alcalde per ERC, sempre ha estat la mateixa: "No tengo ningún interés en volver a la política activa. Es verdad que me divertiría machacar un poco a Ada Colau, que me parece nefasta como alcaldesa". (Interviu, agost 2017). 

colau rahola 8tv

8tv

Els espectadors de 8 al dia de la bona època van gaudir en diverses ocasions dels esplèndids cara a car Rahola-Colau que molts voldrien veure a la campanya electoral del maig, però En Blau ha pogut saber en exclusiva que la notícia no és certa. Pilar Rahola és de vacances i a l'agost ni confirma ni desmenteix serps d'estiu. La seva reacció quan ha sabut la notícia és fer-se un fart de riure i remetre's al que sempre ha dit. Bolaño exposa la seva especulació d'agost al diari de Planeta. Aprofitant l'onada d'una hipotètica candidatura per la Crida Nacional per la República de Puigdemont encapçalada per l'exconseller Ferran Mascarell, que desplaçaria l'alcaldable del PDeCat Neus Munté, Bolaño escriu: "Puigdemont busca un candidato, «un mirlo blanco», y todas las miradas se dirigen a la tertuliana diaria de TV3 Pilar Rahola. La ex dirigente de ERC (...) ha sido sondeada por Puigdemont, al que le une una relación personal".

bolaño Antena 3

Antena 3

Bolaño és hostil amb l'independentisme també des d'altres mitjans de Planeta com Antena 3, però assegura tenir fonts molt amunt dins l'independentisme i escriu "Según ha podido saber La Razón, Rahola «se deja querer, pero todavía no ha despejado las dudas. No ha dado su “sí quiero”». Segons ha pogut saber El Nacional, Rahola s'ha fet un tip de riure llegint la notícia.