La matinada de dijous a divendres comença la campanya electoral abans de les eleccions parlamentàries a Catalunya del 14 de febrer, a l'espera de la decisió definitiva del TSJC sobre la data que els catalans podrem anar a votar. Seran unes eleccions atípiques. Serà una campanya atípica. La pandèmia ha fet que aquests comicis siguin més incerts que mai, bàsicament per les recomanacions i mesures de seguretat que els envolten de cara a evitar un allau de contagis entre els votants.

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha assegurat el compromís de l'executiu que "aquestes eleccions es puguin fer amb total seguretat" i ha insistit en la preocupació per "vetllar per veure de quina manera podem incrementar encara més aquestes garanties necessàries". Però una polèmica decisió posterior topa de front amb aquestes paraules. Una decisió que ha deixat la ciutadania amb els ulls com a taronges, fins i tot, pessigant-se per veure si havien sentit bé o no: per garantir i preservar el dret a la participació i el dret a vot i un procés electoral el més normal possible, el Govern ha anunciat que aixecarà les restriccions de mobilitat per aquelles persones que al·leguin que han de canviar de municipi per assistir a un míting electoral: "El dret a la participació política és un dret fonamental. El Govern ha de garantir el dret a la participació i per això estarà garantida aquesta mobilitat".

pilar rahola youtube

Pilar Rahola (YouTube)

La decisió ha enfurismat els ciutadans de mala manera. Incredulitat, indignació i perplexitat. Per exemple, d'una Pilar Rahola que no s'ha mossegat la llengua:

L'escriptora no s'ha quedat aquí. També ha verbalitzat de manera demolidora el greuge comparatiu amb molts comerços o amb les eleccions al Barça i ha esclatat parlant de la inutilitat dels mítings polítics en ple segle XXI:

No es pot dir més clar.  Un despropòsit majúscul.