El Pegasus ha deixat de ser una criatura mitològica per passar a ser la materialització fefaent d'una de les vergonyes més evidents de la putrefacció de l'Estat espanyol. El sistema d'espionatge de telèfons mòbils creat exclusivament per a Estats sobirans que volen controlar aquells que considera rivals, enemics o, senzillament, dissidents. Aquesta és l'eina que el CNI i l'Estat espanyol va fer servir per intentar combatre l'independentisme català. I no ha estat només una fallida del sistema democràtic espanyol. També, tal i com va dir Pilar Rahola aquesta setmana, és "una fallida dels intel·lectuals espanyols, on sou? Heu viscut el dia a dia d'un procés de destrucció de drets contra unes idees, contra una gent, contra un poble, i heu callat! No hi sou! Esteu absolutament adormits, anestesiats, o pitjor encara, sou còmplices". Partits polítics, pensadors, mitjans de comunicació... la gran majoria, posant-se de perfil i enterrant el cap sota terra per fer que no han vist res. Un comportament miserable. En el seu Paraula de Rahola d'aquest divendres 29 d'abril, l'escriptora continua abordant el CatalanGate i les seves conseqüències i derivades. Amb una certesa: "L'escàndol del CatalanGate està fent caure moltes caretes, moltes màscares que tal vegada donaven una imatge diferent a la que finalment és. Tot i que en la immensa majoria dels casos, no hi ha sorpreses. Ha deixat totalment desemmascarat l'estat espanyol, que no té cap mena de problemes en perseguir, reprimir, històricament, haver matat i no cal dir espiar i controlar els seus dissidents polítics". Rahola té clar que Espanya és un estat corrupte, "i no només en èpoques del feixisme: ho ha estat també en democràcia. La primera corrupció: perdonar els feixistes, oblidar les víctimes, tenir Franco en un mausoleu fins fa dos dies i mig, permetre que es tragués sobre les espatlles un assassí de masses... Democràcia espanyola fallida, ferida i profundament corrupta. En el cas català tenim tots els elements de l'auca. No hi ha hagut crims d'estat com els bascos, però per la resta, empresonaments, exilis, abusos en matèria judicial, persecució i ara, el gran espionatge. Si tenim algun dubte, ara ha quedat clar que aquest és un Estat totalment destapat en les seves vergonyes". Lamentablement, molts han tocat el violí. Afortunadament, però, molts altres han posat el crit al cel i no s'han quedat ni quiets ni callats davant la certesa que "Ens estan vigilant"

CatalanGate a la UB Gonzalo Boyé Benet Salelles, Andreu Van der Eynde, Antonio Abat i Ninet - Foto: Sergi Alcàzar
CatalanGate a la UB, amb Gonzalo Boyé, Benet Salelles, Andreu Van den Eynde, Antoni Abat i Ninet - Foto: Sergi Alcàzar

Pilar Rahola, però, no es calla en el vídeo del seu canal de YouTube d'aquest divendres i ha seguit posant els punts damunt les 'i' i assenyalant els que no han condemnat l'escàndol: "Els mitjans de comunicació han anat parlant sent pusil·lànimes en funció d'interessos de partits, però no en favor d'interessos de la democràcia, partits polítics que ho emmascaren o fins i tot, ho justifiquen, Ciutadans cap sorpresa, Vox imagineu el que arribarien a fer, PP en fi... però el PSOE? S'ha hagut de menjar amb patates Margarita Robles, deep state dins el Govern. Ja et va bé Pedro Sánchez, perquè si tens la part més de clavegueram en el propi govern pots fer les feines brutes que cal fer o que creus que cal fer". Rahola dona noms i cognoms com el del president del Govern... o el de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Perquè Rahola també ha parlat d'evidències més properes. "Des del meu punt de vista, els que queden més en evidència són els de Podemos perquè formen part d'un govern que ha espiat, i no n'hi ha prou en dir 'vull una comissió d'investigació'... No, escoltin, vostès els tenien agafats per demanar dimissions, que és el que fa una democràcia quan hi ha un escàndol com aquest i s'ho han menjat amb patates, nyam, nyam, nyam. Però dins l'hemisferi Comuns, o Podemos, hi ha una lideressa que ha quedat més en evidència que ningú: quina punyetera vergonya el paper que ha tingut l'alcaldessa de la capital de Catalunya, la senyora Colau, amb tot l'escàndol del CatalanGate". Rahola assenyala una Ada Colau que ha fet un paper no ja insuficient, segons ella, sinó directament lamentable: "Primer ho va minimitzar, 'no tinc cap problema que m'espiïn, no tinc res a amagar'... Perdoni? Clar que té problemes que l'espiïn, perquè estan vulnerant els seus drets i la seva intimitat!! Quina idea té vostè del que és la democràcia?? No sé si peca d'absoluta ignorant o d'una cosa pitjor. Les declaracions són d'una vergonya que les anirem recordant com a exemple del que no s'ha de fer mai davant d'un escàndol com aquest. Però és que a més a més, hi ha hagut regidors del propi ajuntament de Barcelona que han estat espiats i vostè no ha decidit presentar-se com a acusació particular".

(Alta) Visita Pedro Sánchez Ada Colau Fira Barcelona, lugar acogida refugiados ucranianos - Foto: Pau de la Calle
Ada Colau amb Pedro Sánchez / Foto: Pau de la Calle

Rahola acaba d'ensorrar l'alcaldessa recordant-li: "Vostè va néixer com a... què era allò de 'militant antisistema'? Era 'l'abella Maya que havia de descobrir els poders fàctics, etcètera i ha acabat sent una autèntica broma, un guinyol. Un guinyol per ser pèssima com a alcaldessa de Barcelona, però també en la ideologia que teòricament vostè havia de defensar... La gent de l'esquerra autèntica', els que volien fer caure el règim del 78, es menja amb patates un espionatge massiu per part dels serveis d'intel·ligència de l'Estat, no tenen una actitud mínimament digna, són un guinyol. Vostè, senyora Colau, és tota una mentida, un frau. El CatalanGate ha anat traient la màscara a molta gent, s'han quedat com el rei: despullats davant les seves misèries":