El proper dia 23 de setembre, i fins el dia 26, Barcelona es vesteix de gala amb la celebració de les Festes de La Mercè. Un esdeveniment que omplirà els carrers de la ciutat de tradicions, art, dansa, música i cinema. Tres dies de festa i diversió que tindran un començament molt diferent al d'altres anys. El motiu no és cap altre que la sonada última decisió que l'alcaldessa Ada Colau ha pres en les últimes hores: blindar la plaça Sant Jaume per al pregó inaugural.

I és que la política, pel que sembla, està superada pels xiulets i crits que els ciutadans li dediquen cada vegada que compareix en públic. Les festes de Gràcia o Sants són només alguns exemples. Uns xiulets i crits dels quals Pilar Rahola, afilada i directa com sempre, parla al seu canal de Youtube. "És una mala política i està fent que Barcelona es converteixi en una ciutat provinciana, sense horitzó. És la pitjor alcaldessa de la democràcia de Barcelona. No té estil i és barroer", assegura entre d'altres coses la periodista. Parlem d'això:

Un vídeo, de poc més de sis minuts, en el que Pilar Rahola revela dos punts clau en el mandat d'Ada Colau. El primer té a veure amb els seus aliats, tant els socialistes, com ERC i JxCat. "Estan deixant fer a Colau el que li dona la gana i no té ningú que li pari els peus", afirma. El segon punt és en relació amb les condicions que posa la política quan participa en tertúlies, o concedeix entrevistes en mitjans de comunicació. "Intenta que no li facin preguntes inadequades. Jo he estat en llocs en els quals vostè també hi ha estat i vostè, prèviament, havia demanat que jo no li pogués fer preguntes", confessa.

I és que si alguna cosa té clara Pilar Rahola és que a Ada Colau li molesten les crítiques. "La moderna va marxar de Twitter, és una d'impresentable", recorda Rahola. Encara que, per impresentable, diu Rahola, la decisió que Ada Colau ha pres per blindar la plaça Sant Jaume perquè els ciutadans no puguin anar al pregó de La Mercè. "Qui es creu vostè per blindar un espai de la ciutat? Per què ho fa? Perquè té por que la xiulin. Mai havia imaginat que arribaria a l'extrem de blindar una plaça. Si vostè es fa caqueta cada vegada que la xiulen s'hauria de replantejar deixar-ho", manifesta Pilar. I, per si no havia quedat clar, Rahola sentencia: "La plaça Sant Jaume no és seva. I si l'hem de xiular, la xiularem. Res de blindar". Ja ho diuen: les coses clares i la xocolata espessa.