L'humorista català Peyu va destapar un gag que, segons ell, lamentava que TV3 l'hagués censurat en el seu programa Bricoheroes que es pot veure cada diumenge a través de youtube. En aquest gag, somiava que "la reina Letizia em xupi la polla" però va ser canviat per un altre somni, "una estàtua d'or d'una ovella gegant". Molts, també els independentistes o la mateixa CCMA, van considerar que atemptava la imatge, una vegada més, de la dona posada com un objecte sexual sempre.

Més enllà d'aquest raonament i tota la polèmica que es va desencadenar, és ben cert que molts es van girar en contra d'en Peyu i l'essència que defensava l'humorista, carregar contra la monarquia va quedar en un segon pla. Però allò va aixecar molta polseguera, aquí i allà. Ara, en Peyu respon després d'unes setmanes a tots els qui el van titllar de masclista i barroer.

Precisament en Peyu és humorista però qui no ho és i sí ha propagat un discurs de l'odi totalment inventat és un líder polític espanyol. En aquest cas, Pablo Casado. Ara, des del PP asseguren que els nens i nenes no poden anar al lavabo si ho demanen a un professor d'escola en castellà. En Peyu, veient la diferència per responsabilitat i càrrec que representa respecte el seu comentari emmarcat en un programa d'humor i sense fer política, aprofita per comparar una cosa amb l'altra i demanar que l'opinió pública se centri en allò realment important.

A través de twitter ha escrit: "La realitat sempre supera la ficció, però atacar la ficció deu ser més fàcil. Menys debats dels límits de l'humor i més dels límits del cinisme i les mentides que s'haurien de tolerar en política". En Peyu mai es calla. Malgrat tot, l'humorista té parròquia que el segueix, mes de 97.000 seguidors i, en aquest cas, més de 1.100 retuits per la piulada que ha escrit. Enhorabona!

TUIT PEYU

El líder del Partit Popular, Pablo Casado, es va inventar divendres en un acte a Galícia que a Catalunya "hi ha professors amb instruccions de no deixar anar al lavabo a nens perquè parlen en castellà". A més, ha afegit que "als fills de policies nacionals i guàrdies civils se'ls assenyala a classe i es diu que no poden estar integrats" o que hi ha nens a qui s'ha castigat "posant pedres a la motxilla" per haver parlat en castellà al patit de l'escola. "Es pot tolerar que es demani apedregar i aïllar a classe a un nen de cinc anys?", ha dit sobre el suposat assetjament que ha rebut el fill de la família de Canet de Mar que ha reclamat el 25% de les assignatures en castellà.