Un dels fenòmens més dignes d'estudi, més que no pas els casaments, són les peticions de mà. Si bé és cert que hi ha bodorrios surrealistes, horteres i on la necessitat de donar la nota queda reflectida en una cerimònia pretesament original, quan en el fons, el que fan, és pena, encara és més esperpèntic el que fan alguns i algunes a l'hora de demanar a la seva parella que es casi amb ells i elles. Peticions de mà grotesques, on la imaginació va agafada de la mà de la vergonya aliena. Peticions ridícules, a més, que no només es fan en la intimitat, sinó que són molts els que pensen que és una bona idea immortalitzar-les gravant-les en vídeo per mostrar-les a tothom, orgullosos ells, quan el que haurien de fer és amagar la cinta en un calaix o llançar-la directament a mar.

anells
 

De peticions de mà bochornosas n'hi ha per donar i vendre: peticions de mà al fons del mar vestits de submarinistes, peticions de mà amb nens agafant uns cartells perquè els vegi la seva mestra, peticions de mà enmig d'una pista de bàsquet o d'un estadi de futbol, davant de tot el públic o mentre et grava la kiss cam, peticions de mà en forma de lip-dub (aquell playback en viu que va arrasar fa temps en universitats, facultats, hospitals o instituts, amb tothom fent veure que cantava una cançó mentre anava apareixent tot quisqui), peticions de mà en un restaurant amb l'anell a l'hora de les postres, peticions de mà dalt d'un edifici o monument gegantesc... I així fins a l'infinit. Però si creieu que ho havíeu vist tot, espereu a veure la petició de mà més infame dels darrers temps. L'ha compartit el genial periodista i locutor de RAC1, Marc Serra.

marc serra 346251923 252856230582736 4016319170659570255 n
Marc Serra, amb Toni Clapés i Mariona Escoda a RAC1 / @marc_serra
marc serra 358966356 18373034104029519 3287601872777280238 n
Marc Serra / @marc_serra 

Ques us bombin a tots... A tots, no ho sabem, però a un parell que s'han casat, sí. Serra, un dels components destacats del Versió RAC1 i cover habitual de Toni Clapés quan aquest no hi és, encara es pessiga pel que ha vist. De fet, ha acompanyat el vídeo de la petició amb tres explícites paraules: "No pot ser". I què és el que no pot ser? Una parella dins un cotxe. Un grup d'encaputxats amb vestits militars els fan sortir del cotxe i els empenyen, obligant-los a posar-se inclinats amb el cap al capó mentre els apunten amb armes de foc. La noia va cridant espantada, fins que en un moment determinat, el noi fa com si es deslliurés del seu captor i li mostra l'anell de compromís mentre s'agenolla, i un dels suposats agressors canvia l'escopeta per un ram de flors que li acosta a la núvia. Un esperpent de cap a peus.

De seguida, allau de reaccions posant a caldo el nuvi (i la núvia per no engegar-lo a pastar fang al primer segon). Des de la companya de professió de Serra, Marta Romagosa, de Catalunya Ràdio, fins oients i seguidors que no s'han mossegat la llengua per deixar clar què els hi sembla aquesta petició de mà:

Segur que aquest parell d'impresentables van anar de viatge de noces al Sahel o a Ucraïna.