D'un temps ençà està circulant una fake news que situa el vicepresident català, Pere Aragonès, prop de l'Opus. És el que tenen les xarxes, que com la mar, com més té, més brama. I amb això està passant si fa no fa el mateix, com més s'escampa, més es dona per fet. Només ha calgut que tota l'oposició en bloc decidís tombar el dictamen del projecte de llei de contractes de serveis a les persones, més coneguda com la Llei Aragonès, perquè torni a revifar aquesta suposada informació sobre el polític d'ERC. 

Pere Aragonès retrat Parlament sense Torra- EFE

Efe

Però res més lluny de la realitat. Tot i que els seus detractors han utilitzat des de fa temps aquesta suposada vinculació com a arma llancívola:

Que als polítics se'ls pot qüestionar per un munt de coses, és una obvietat. De fet, és saludable que sigui així. També amb Aragonès, faltaria més. Però erren el tret els que li busquen les pessigolles adjudicant-li el sanbenito de ser membre de la prelatura fundada l'any 1928 per Escrivá de Balaguer. De precedents, n'hi ha uns quants al Congrés i al Parlament. A quins interessos responen ara les acusacions concretes a Aragonès? Sigui com sigui, només cal recuperar algun dels comentaris que el mateix polític va fer anys enrera, parlant dels Borbons i del mateix fundador de l'Opus Dei. Unes paraules difícils d'entendre si en fos membre:

És curiós com els detractors mencionen sempre l'avi patern, exalcalde franquista de Pineda de Mar, com si fos responsabilitat seva el passat familiar. No esmenten, però, un besavi, exiliat per comunista. Sigui com sigui, els seus veïns assisteixen incrèduls a aquest exercici de descrèdit cap a Aragonès. És el cas de Mònica Palacín, diputada al Parlament per ERC i regidora a l'ajuntament de Pineda de Mar. Coneix bé el vicepresident del govern català i nega la major de manera rotunda. Defineix Aragonès com algú "ateu, casat per lo civil, gens practicant" i, evidentment, a les antípodes dels postulats de l'Opus. I afegeix: "Si volen criticar un polític d'esquerres, no poden fer-ho només des d'un punt de vista polític? Però és clar, és més fàcil relacionar-lo amb una cosa tan de dretes com l'Opus, que a més és mentida".