Pepe Rodríguez i Samantha Vallejo-Nágera, dos dels tres jutges de Masterchef, van acudir la setmana passada a un esdeveniment. Allà, com sempre, es van trobar centenars de càmeres i mitjans de comunicació. Es van exposar a tota mena de preguntes, sense filtre, com ha de ser. Lluny dels vets, 'Masterchef' destaca per ser un programa que sempre dona la cara, també amb les polèmiques. I saben vostès que una d'aquestes últimes va ser la presència de Juan García-Gallardo, vicepresident de les Corts de Castella i Lleó. En el primer programa, ell va ser un dels comensals de la prova d'exteriors i això va provar com una puntada de peu al cul a molts seguidors del talent culinari més dur del món. El motiu: la seva afiliació política. És de VOX.

García Gallardo i Samantha RTVE
García-Gallardo i Samantha RTVE

Davant de la pregunta del periodista, que va intentar treure unes sucoses declaracions arran de tal polèmica preguntant si Masterchef blanqueja la ultradreta, Pepe va sortir al pas. El màxim responsable d'El Bohío va concloure la polèmica amb claredat i sense dilacions: "Masterchef és un programa nacional, és un programa plural. Allà entra tothom, i per descomptat, entra VOX". Unes paraules a les quals va afegir que "a totes les capitals on anem" sempre van "polítics, presidents de diputacions i alcaldes de tots els signes." Samantha, al costat de Pepe, va rematar: "Han vingut Ada Colau, Martínez-Almeida, Albert Rivera... venen tots". OK, Samy.

Es fan els despistats

Pepe i Samantha van fer veure que es van quedar sorpresos amb la pregunta del periodista, però la veritat és que la seva cara ho diu tot. Pepe és un xef brutal, un presentador excel·lent, però dissimular no és el seu fort. És obvi que eren conscients de la polèmica, i més ells dos que precisament no viuen allunyats de les xarxes socials. Com ha de ser, Samantha i Pepe sempre estan al peu del canó promocionant el programa a Instagram i a Twitter i és segur que aquesta polèmica no se'ls va passar per alt, especialment a la germana de Colate, que va ser precisament qui va xerrar públicament amb el voxer García-Gallardo. Fixin-se bé en la reacció d'ambdós: sobreactuada. Això sí, la resposta comunicativament òptima. Pepe no va titubejar: estava preparat per a la pregunta del milió. La resposta agradarà més o menys, però va sortir amb solvència de l'adzucac.

Pepe i Samantha
Pepe i Samantha

Twitter entra al joc

Les reaccions al vídeo han estat múltiples i de tots els signes. Alguns internautes han donat el seu suport a les paraules de Pepe criticant les preguntes del reporter, mentre que d'altres se li han tirat a sobre als jutges de 'Masterchef' anomenant-los "Masterfacha". Opinions de tota mena: com sempre, Masterchef a l'ull de l'huracà.