Les darreres hores estan sent dramàtiques a tot el país pel que fa als incendis que cremen bona part del territori. A Catalunya, totes les alertes estan posades en el que passa al Pont de Vilomara, al Bages, o al bosc d'Àger, a la comarca de la Noguera. A Espanya la situació també és preocupant en diferents punts de la geografia. Per exemple, a Extremadura, on un incendi ha afectat el Parc Nacional de Monfragüe i ha calcinat ja més de 3.000 hectàrees. Fins allà hi ha anat el president del Govern, Pedro Sánchez, concretament, fins la localitat de la zona on es va originar tot, Casas de Miravete. 

sanchez pantalones
Pedro Sánchez / Efe

Un cop allà, Sánchez s'ha retratat, ha permès que l'agència Efe li fes una foto i la distribuís posteriorment. Una foto on se'l veu amb el rictus seriós, com no podia ser d'una altra manera, amb els braços creuats i mirada a l'infinit. Una imatge que ha grinyolat a bona part de la ciutadania, bàsicament, per la conveniència o la pertinència de fer-se una foto així en un moment com aquest. Era necessari? Es pregunten molts. Respostes, la majoria, en sentit negatiu. 'No calia', és la conclusió a la que ha arribat la majoria. És clar que més enllà de la idoneïtat o no de la imatge, un altre detall d'aquesta és el que ha fet embogir la xarxa. Salta a la vista a què ens referim. Mirin els texans del president del Govern espanyol... Mentre Sánchez mira cap a l'infinit amb cara d'intens, no se sap ben bé què, que hi ha dins els pantalons, mira cap a una altra banda. La xarxa, desfermada:

En la seva visita, Sánchez ha advertit que "no podemos desviarnos de nuestro compromiso con la mitigación y la adaptación al cambio climático. Todas estas olas de incendios tienen detrás olas de calor provocadas por la emergencia climática que está viviendo el planeta". Però aquestes paraules, importants, han quedat difuminades ja que el president del Govern ha generat, sense proposar-s'ho, un efecte contrari al que pretenia: ningú mirant la seva cara de preocupació i els terrenys calcinats i tothom mirant avall a l'esquerra.