Rosa Maria Mateo ja ha pres possessió del càrrec al capdavant de TVE i comencen a notar-se els canvis. Cárdenas no serà l'única víctima de la purga pepera que està preparant-se a la TV pública. El presentador d'Hora punta vol donar batalla judicial amb el contracte que li va signar in extremis l'anterior cúpula de l'ens públic dessignada pel partit de Pablo Casado. Però no només es notarà l'aire fresc en els programes d'entreteniment. Als informatius és on hi ha més urgència. Han estat molts mesos de treballadors de TVE protestant per les pressions per amagar informacions de corrupció del PP i ara cal tornar a una TV neutral on tots els polítics corruptes obrin el Telediario. Segona cara de TVE que fan fora: Pedro Carreño. Així es va acomiadar en el seu últim telediario.

Carreño fidel al seu tarannà carrincló i del segle XVII. Es va deixar barba en la seva eterna recerca per semblar modern, però un mico de seda segueix sent un mico. Va ser posat a dit pel PP quan Oriol Nolis, el català que el precedia al TD fin de semana va informar de les manifestacions de l'11 de setembre sense el biaix que volia l'aleshores totpoderosa María Dolres de Cospedal, la "madrina" de Carreño. Nolis va ser confinat a Sant Cugat a TVE Catalunya i Carreño va passar de cap de premsa del Banco Popular, l'entitat d'estalvis arruïnada de l'Opus Dei, a editor de TD. El seu catolicisme el va fer decidir que moriria matant. L'última notícia del seu Telediario va ser indigna d'una TV pública. 

processo tauts efe

EFE

Una processó d'un poble de Pontevedra on desfilen persones vives dins de taüts oberts per demanar un miracle a Santa Marta: una àvia amb neta malalta, un home en cadira  de rodes... Es va donar peixet a persones que creuen en miracles: "Fe y devoción atraen a miles de personas" (veu en off) i una assistent: "Tengo que pedir a la santa por gente que tuvo un cáncer y se curó".  Tota una declaració de principis de Carreño, que fa setmanes va relegar la manifestació independentista de milers de persones titulant-ho "Desafío a la ley". La va emetre després d'una manifestació antiavortista i una pel dret a la caça i declaracions de Cospedal des de Toledo. El que va dins el taüt és la seva neutralitat informativa.

telediario carreño

TVE

I com que es pensa que el Telediario és seu, Pedro Carreño, originari de Toledo, després de la processó dels taüts acaba el seu últim TD amb una imatge de Toledo dient "Gracias por su respeto". Es devia adreçar a María Dolores de Cospedal.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat