No falla. Cada vegada que algun culer il·lustre diu clar i català quina és la seva filosofia de vida pel que fa al futbol, quina és la seva manera de viure i d'entendre aquest esport, quin és el seu abece, el que el motiva i li fa estimar el futbol, surten de sota les pedres molts hiperventilats com ratetes en sentir el flautista d'Hamelin. Gent que no entén, perdó, que no vol entendre el que diuen persones com Pep Guardiola, Xavi Hernández o ara, Pedri González. A l'actual entrenador del Manchester City li van caure chuzos de punta per gosar dir en veu alta el que pensava després d'enfrontar-se a l'Atlètic de Madrid, "En la Prehistoria, hoy y en 100.000 años, es muy difícil atacar un 5-5". El tècnic del Barça també va veure com a les espanyes es posaven molt nerviosos quan aquesta temporada va parlar del que per a ell és innegociable, l'estil: "Tardaríamos años en ganar de otra manera. Lo que tengo claro es que jugando con este modelo de juego se han conseguido cinco Champions, muchos títulos de Liga y el reconocimiento mundial. Sales fuera de España y todos se acuerdan del Barça de Guardiola y de Messi. Se acuerdan de cómo se jugó, más que de lo que ganamos. Yo no tengo ninguna duda. Es esta la vía. En el Barça no hay otra". I ara el que ha generat les ires de la caverna ha estat el genial migcampista canari del Barça.

278552002 665177074592240 3722159778383257289 n
Pedri / @pedri
285475301 821839338798248 963640436728526650 n
Pedri / @pedri

Per Pedri, com pel seu tècnic, l'estil és innegociable. Ell és feliç tenint el que es veu en aquesta imatge, la pilota. NO ESTÀ DIENT QUE NOMÉS S'HAGI DE JUGAR AIXÍ. Però evidentment, els haters habituals se li han llençat a la jugular. Què ha dit Pedri? Una cosa de sentit comú, veient com li agrada jugar a ell. En una entrevista per 'The Guardian' va dir que ell prefereix una manera molt determinada de guanyar: “Algunos clubes se conforman con ganar, como sea que lo hagan. El Barcelona quiere ganar pero hacerlo jugando con el balón, creando ocasiones, con esta idea. Me gusta más este futbol”. Chim pum. Més clar, l'aigua. Que cadascú triï el camí que vol en la vida. O la manera com li agrada jugar a futbol. Només faltaria. Però, no falla, a El Chiringuito han començat a treure foc pels queixals i a vomitar el seu menysteniment. El primer, un Josep Pedrerol indignat perquè Pedri hagi dit això del club del seu estimat Tito Floren: “Pedri dice que no solo vale ganar, hay que tocar ganando…. ¿y perder tocando? Esos mensajes de que el Madrid se conforma simplemente con ganar… ¿el objetivo de esto qué es? Meter el balón en la portería rival. No tocar. Llegar y marcar. Eso nos lo explicaban en el colegio". El que no deurien explicar a la seva escola seria el respecte per les opinions dels altres:

Només començar el programa, Pedrerol ja convulsiona. Evidentment, després van anar passant la resta de col·laboradors madridistes rajant de Pedri. Roberto Morales s'hi abona dient que "queda como un mal perdedor", Manu Saiz dient que "esta temporada Pedri ha ganado cuatro pachangas" i que "para hablar de ganar primero tienes que hacerlo", Juanfe Sanz, en la mateixa línia, "El discurso de PEDRI es de PERDEDOR. ¿Que el BARÇA juega con el BALÓN? ¿Y el resto con qué juega? ¿Con poliedros?", o Óscar Pereiro, "PEDRI NO ha GANADO NADA tocando. Este año... NO puede decir esa frase".

L'únic que va posar seny davant tanta bilis indissimulada va ser un Jota Jordi que els hi va donar on fa més mal, amb una veritat com un temple que els remou per dins als madridistes. Podran tenir les Champions que vulguin, que no poden dissimular la ràbia que els fa que els culers ens sentim orgullosos del futbol que ens agrada: "Os MOLESTAN las palabras de PEDRI porque son el DIFERENCIAL del BARÇA":

És elogiable l'intent de Jota Jordi de fer entendre la resta de contertulians el per què de les paraules de Pedri. Però és una tasca impossible. No hay peor ciego que el que no quiere ver