Encara que ha transcorregut molt temps des de la separació de The Beatles, encara l'agrupació és un tema d'interès per a molts. De fet, recentment Paul McCartney va conversar sobre la parella d'un dels quatre genis d'una de les bandes més icòniques de tots els temps: Yoko Ono, núvia de John Lennon.

La relació de John Lennon i Yoko Ono a The Beatles

El compositor britànic va parlar sobre la relació entre John Lennon i Yoko Ono en el podcast 'McCartney: A Life in Lyrics', i va explicar com aquesta va afectar tant el grup com l'amistat entre ells. "John i Yoko s'havien ajuntat i això havia d'afectar la dinàmica del grup. Coses com que Yoko fos literalment enmig de la sessió d'enregistrament era una cosa amb què calia bregar. La idea era que, si John volia que això succeís, llavors havia de succeir. No hi havia raó per no fer-ho", va recordar l'artista.

Aquest fet sembla que no va ser del grat de cap integrant. "Ho permetríem i no armaríem un escàndol. Però alhora, no crec que a cap de nosaltres ens agradés especialment", va assegurar Paul McCarney. També va qualificar la dona com "una interferència en el lloc de treball". Va detallar: "teníem una manera de treballar. Els quatre treballàvem amb George Martin. I això era bàsicament tot. I sempre ho havíem fet així. Així que, en no ser gaire conflictius, crec que ens ho vam callar i vam posar-nos mans a l'obra", va apuntar.

Però aquesta no va ser l'única ocasió en què Paul McCarney es va referir a la dona o a la relació dels artistes. El desembre passat de 2021, va dir: "En aquell moment va ser molt difícil perquè sabíem que John estava enamorat de Yoko Ono. I havent conegut John personalment durant tant temps, sabia el que li agradava d'una dona. I li agradaven les dones fortes. La seva tia Mimi, que el va criar principalment, era una dona bastant forta i crec que això li va agradar".

Separació de The Beatles

Els Beatles es van separar oficialment el 1970. La dissolució de la banda presumptament va ser el resultat de diversos factors, incloent la tensió del fenomen Beatlemania, la mort del mànager Brian Epstein el 1967, el ressentiment dels companys de banda cap al domini percebut de Paul McCartney, l'ús d'heroïna per part de John Lennon i la seva relació amb Yoko Ono, la creixent producció de cançons d'Harrison, el fracàs d'Apple Corps i les disputes gerencials.

Durant la segona meitat dels anys 60, els membres van començar a afermar agendes artístiques individuals. La seva separació es va fer més evident a l'àlbum The Beatles (també conegut com "l'àlbum blanc") de 1968, i les disputes i la manca d'harmonia sobre qüestions musicals aviat van impregnar les seves discussions empresarials. Starr va abandonar el grup durant dues setmanes durant les sessions de l'àlbum blanc, i Harrison es va retirar durant cinc dies durant els assajos de Get Back. A partir de 1969, el grup es va dividir en dos camps respecte a qui hauria de manejar els seus assumptes comercials. Paul McCartney va advocar pels advocats d'entreteniment Lee i John Eastman, però va ser vençut pels seus companys de banda a favor de l'empresari Allen Klein.