La Casa Reial i el Barça tornen a estar units. Des que Iñaki Urdangarin va penjar la samarreta al Palau Blaugrana ha plogut molt: el van jutjar i condemnar per corrupte, ha estat a la presó i ara viu en semi-llibertat. La seva dona exiliada a Suïssa va perdre el títol de duquessa de Palma per decisió del rei Felip i els seus quatre fills viuen escampats pel continent.

Irene a Ginebra,  Juan a Madrid, Miguel a Londres i Pablo a Barcelona. Des que el seu exequip d'hanbdbol no el va renovar, el Nantes, entrenava a les instal·lacions del FC Barceona a l'espera d'equip. Finalment la secció del nou Barça de Joan Laporta i Enric Masip ha pres la decisió: han fitxat el jove jugador de 20 anys pel Barça B.

pablo urdangarin chandal barça Europa Press

Pablo Urdangarin amb xandall del Barça, EP

El programa Tot costa de Catalunya Ràdio va avançar la notícia. Ells li diuen Pau: "Pau Nicolau Urdangarin de Borbó, fill de la infanta Cristina i d'Iñaki Urdangarin, és una de les cares noves de l'handbol base blaugrana. En destaquen la capacitat de finalització. El club blaugrana s'ha decidit a fer-li fitxa com a jugador del segon equip"

"Tot i tenir només 20 anys, ja té experiència internacional, havent jugat en temporades anteriors al segon equip del Nantes o al planter del Hannover".

pablo urdangarin Antena 3

Pau Urdangarin tapa la càmera a Pedralbes, Antena 3

Enric Masip i Iñaki Urdangarin van jugar plegats al dream team de l'handdol blaugrana i això ha facilitat fer el pas que alguns socis del Barça i aficionats no comparteixen.

Les crítiques comencen a moure's a twitter: "Ni que fos el millor jugador del món, ni que fos l’últim jugador del món. Aquest paio no pot estar al Barça", "  El Masip és molt amic del pare de la criatura. Qui ho havia de dir, sang noble en el Barça, i en el mandat de Laporta" o "Compte amb les carteres".

Una mica injust. El fill no té culpa dels pecats, i delictes, del pare.

TUIT

pablo urdangarin calle pedralbes BCN Antena 3

Pablo Urdangarin camí del Camp Nou, Antena 3

La clau és el nou entrenador del Barça, Carlos Ortega, ex jugador del mateix equip de Masip i Urdangarin i exentrenador del Hannover, on va fitxar Pablo Urdangarin. És evident que veu fusta en el noi, espigat, esquerrà i bon noi.

Albira la Lliga Asobal i, qui sap, la Selecció espanyola. A partir d'ara depèn d'ell, de si és prou bo o no. L'oportunitat ja la té.

Queda per saber quin nom lluirà al dorsal: "Pau", "Pablo", "Urdangarin" o el millor "Borbón", el seu segon cognom.

-----

Pablo Urdangarin (20 anys), Juan Urdangarin (21 anys) i Miguel Urdangarin (19 anys). tots tres majors d'edat però allunyats de les vicissituds de l'avi, que els segueix pagant els estudis com va pactar Joan Carles amb les seves dues filles. L'únic que es guanya la vida és Pablo. Les seves enormes ulleres li donen un aire intel·lectual però és esportista:

paqblo ullerestik

pablo urdangarin nantes GTRES

Pablo Urdangarin a BCN i al Nantes, Tiktok/GTRES