La 14a legislatura de la democràcia a Espanya va fer-se realitat dilluns amb el xou que li van preparar a mida al rei Felip VI. Una carpa gegant de fira medieval a la porta del Congrés, exemple perfecte de l'època que semblàvem estar vivint. Besamans i genuflexions a tutiplén, amb Cayetana Álvarez de Toledo en primera fila dels palmeros. I a l'interior de l'hemicicle, les diferents bancades fent el seu paper. Crits de "¡Viva España! ¡Viva el rey!" per part de la dreta i aplaudiments per part de la majoria. Ovació de quatre minuts. També per part de Pablo Iglesias.

leticia aplaudeix felip congreso EFE

Efe

Hipòcrita és el més suau que li han dit. I qui n'ha tret suc és El Intermedio, que acostuma a fer excel·lents vídeos irònics sobre qüestions polítiques. Ara no ha estat una excepció. Brillant és el gag que el programa de Wyoming va fer sobre l'acte. Amb Iglesias assenyalat amb tota la intenció del món sobre aquesta nova vessant monàrquica sobrevinguda i sobre el seu aplaudiment. El mateix vicepresident del govern ha dit touché i ho ha acceptat amb esportivitat i dues emoticones de trencant-se de riure:

A la xarxa no li ha fet tanta gràcia. No l'sketch, demolidor i sublim. Sinó la reacció d'Iglesias i que ara, a més, rigui del seu propi gest:

Aplaudim amb les orelles. A El Intermedio, és clar. Això d'aplaudir al monarca li deixem per a Iglesias.