L'obertura solemne de la nova legislatura ha regalat una infinitat d'imatges que han provocat vergonya aliena. A tothom excepte, és clar, als més papistes que el Papa. Els més monàrquics han viscut avui un dia gran, d'aquells que hauran inflat el seu cor patriòtic, en veure els Borbons donar-se un bany de multituds envoltats de diputats cridant al Congrés "¡Viva España! ¡Viva el rey!". Veure Felip, Letícia i les nenes a l'Hemicicle estava en sintonia amb l'anacronisme endèmic de la tradició monàrquica a Espanya. Però algunes imatges han fet posar vermell. Cayetana i la seva reverència arrossegant-se per la moqueta s'ha endut la palma. Però n'hi ha hagut més.

cayetana genuflexa

Youtube

Dins les parets del Congrés tot era ranci. Però fora, ni te cuento. Any 2020? Això diu el calendari. Semblava, però, època feudal. Si bé la imatge es repeteix cada quatre anys, quan s'inicia una nova legislatura, el pal·li amb el que estava decorada la Porta dels Lleons per la visita de Felip i família, ha generat molts comentaris a la xarxa.

familia real palio congreso2 CasaReal

palio congres felip gtres

GTRES

familia real palio congreso CasaReal

@CasaReal

La XIV Legislatura s'encetava com si fos la marquesina d'un teatre de Broadway davant d'una estrena. Però al Congrés no s'hi representava El rey león, sinó El rey Borbón:

Ja que hi som, la pròxima vegada que posin unes paradetes on es venguin pans de tota mena, pots de mel, embotits i cervesa artesana... Posats a fer paperots medievals...

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat