Pablo Motos entrevistarà aquests dies els principals líders polítics espanyols perquè presentin a l’audiència d’El Hormiguero el seu programa per a les eleccions del 28-A. El primer a passar pel plató, Pablo Iglesias; que va visitar ahir les formigues més famoses de la televisió per explicar-los les seves propostes de cara a la nova legislatura. Aquesta nit ho farà Albert Rivera. En canvi, Pedro Sánchez i Santiago Abascal es neguen a anar-hi.

El presentador tenia ganes de trobar-se cara a cara amb el secretari general de Podem i demanar-li explicacions pel seu paper amb la situació a Catalunya: “¿Haber estado tan cerca del independentismo os ha restado votos en el resto de España?”. Iglesias diu que sí, però que no s’ha posat mai del costat dels indepes. “Diciendo la verdad no le hemos gustado a nadie”, es defensa. “Nos hemos llevado muchos palos de los jefes del independentismo por decir que no queremos que Catalunya se vaya y que el unilateralismo es una locura”. El líder de Podem es lamenta perquè els partits del 155 tampoc no el comprenen: “Lo de Catalunya no se resuelve a palos, ni con cárcel, ni con Código Penal”, els diu.

Per Pablo Iglesias, la culpa del creixement de l’independentisme la té el PP: “Cuando se votó el Estatut, las fuerzas independentistas no pasaban del 20% en Catalunya. Con el PP haciendo el bestia en el Gobierno llegan casi al 50%”. Si tornen al govern d’Espanya de la mà de Ciutadans i de Vox, es farà independentista fins i tot Manolo el del Bombo.

manolo bombo wikimedia

Pablo Motos, inquiet pel que pugui passar si els governs català i espanyol pacten un referéndum de autodeterminación. Iglesias ho té força clar: “¿Qué hacemos si el 75% de los catalanes se quieren ir? ¿Tú crees que eso se puede impedir?”, li pregunta al presentador. “Claro que no, si el 75% se quiere ir, se van”, contesta Motos. Pablo Iglesias està a favor que els catalans votin, sí. Però prefereix assegurar-se que les condicions per a que guanyi el “sí” siguin més difícils que no pas les del “no”: “Pero con un porcentaje muy amplio. Con un 51% no se puede hacer la independencia”.

pablo iglesias hormiguero estelades

Antena 3

Pablo Iglesias, partidari de la independència de Catalunya si ho volen tres quarts dels catalans. Sempre es pot girar l’argument: els catalans hauran de continuar sent espanyols si així ho desitja un ínfim 26% de la població.