La mort de l'actor Arturo Fernández als 90 anys ha provocat una cascada de reaccions públiques de condol a les xarxes. I entre les mostres de respecte i record, també hi ha espai per a les anècdotes. Una de ben sucosa té al líder a Unidas Podemos, Pablo Iglesias, com a protagonista, revelant la seva relació personal amb l'asturià: "Hice de extra en una serie suya, pedían chicos con el pelo largo". Els famosos cabells d'Iglesias li van permetre conèixer de prop El Chatín a la gravació de La Casa de los Líos (Antena3), que li va deixar un bon record: "Fue amable y muy majo con nosotros que estabamos allí por 5000 pelas".

Arturo Fernandez Teatre EFE

EFE

Iglesias (un adolescent en aquella època) completava aquest record repiulant unes captures dels fotogrames que demostren la versemblança de la història. I feia broma amb el document: "Esto no lo tenía ni el comisario Villarejo". Tot i les evidents diferències ideològiques entre els dos personatges, amb declaracions de l'intèrpret contra el líder del partit morat, en Pablo s'ha mostrat elegant i respectuós amb l'actor, mort a causa d'un càncer. És ben sabut que Arturo Fernández formava part d'una determinada i obsoleta forma d'entendre el món, que ha tornat "a posar de moda" l'ascens de VOX.

Pablo Iglesias Arturo Fernandez La Casa de los Lios Atresmedia

Atresmedia

Pablo iglesias mira mobil @pabloiglesiasturrion

@iglesiasturrionpablo

La revelació del polític ha fet aflorar diferents reaccions i sensibilitats a les xarxes: Poques que aplaudeixin Iglesias, i la majoria crítiques, burxant en la paradoxa de homenatjar un personatge que defensava valors "masclistes" i "retrògrads".

Arturo Fernandez EFE

EFE

Ha estat una de les notes curioses que han envoltat la desaparició de l'actor de cinema, televisió i teatre, que sempre ha destacat per les seves idees de dretes i l'aferrissada defensa de la unitat d'Espanya. Descansi en pau.