La campanya electoral està deixant anar els impulsos més primaris de segons quins candidats. El més desfermat està sent, per mèrits propis, Pablo Casado. Aixoplugat per l'eufòria que creu despertar en les hosts peperes de les diferents ciutats espanyoles per on va, no hi ha míting del líder del PP que no en digui alguna de grossa. Difícilment superarà el que va dir a Valladolid sobre Felip VI. Mogut per un fervor monàrquic, i després de demanar que es cridi "¡Viva el rey!" quan vas a comprar el pa, dissabte va deixar anar un "El rey es el jefe de Estado que todos hemos votado". I es va quedar tan ample.

casado i felip

GTRES

"El PSOE guanyarà a Espanya perquè els altres estan bojos. La cosa no dóna per més". És el que en pensava Toni Soler després de sentir-lo. I aquest dilluns, s'ha refermat en les seves creences: "El que deia fa unes hores: Sánchez guanyarà perquè competeix contra bojos". Aquesta nova afirmació l'ha pronunciat després de saber la nova animalada que ha deixat anar Casado encegat per l'efervescència mitinguera. Afores de Santiago de Compostel·la. Parròquia de Nemenzo. Casado hi planta una carpa per fer un dels seus mítings. La carpa està al costat d'un cementiri. Potser per això, el polític deixa anar als assistents una comparació macabra parlant d'ETA i les persones que va matar la banda terrorista: "Aquí hay más de 1.000 personas. Pues la banda terrorista ETA ha matado a 800. ¿Os imagináis ver estas dos carpas... os imagináis que prácticamente todos los que estáis aquí sentados sois tantas personas como las víctimas de los criminales de ETA?

casado galicia efe

Efe

Esos etarras, esos herederos de Batasuna, son los que ahora dicen que ha merecido la pena; que nunca habían mandado tanto en España, que Sánchez tiene que llamarles por teléfono para rogarles que aprueben sus reales decretos”.

Casado porta el seu discurs a l'extrem en demanar als presents en l'acte que facin l'exercici d'imaginar-se sent víctimes d'assassinat. La demagògia i el populisme en el seu estat de màxima expressió. Toni Soler no ha estat l'únic que s'ha posat les mans al cap. També el prestigiós director de cinema Montxo Armendáriz:

Queden 12 dies de campanya. Vagin fent comptes de les barbaritats que encara queden per sentir. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat