Després de més d'un any marcat per la pandèmia del coronavirus, els turistes van tornant a Barcelona i a ocupar els seus cèntrics carrers. Una progressiva tornada a la nova normalitat de la qual ha reflexionat el presentador de RAC1, Òscar Dalmau. Ho ha fet en el seu compte de Twitter amb un missatge que ha agradat a molts, acumulant gairebé 3.000 'm'agrada' i sent compartit en més de 500 ocasions, què ha dit?

Òscar Dalmau TV3

Òscar Dalmau, TV3

Diferents institucions de Barcelona han posat fil a l'agulla per impulsar de nou el turisme i consum en el centre de la ciutat, perquè els comerços, hotels, bars i restaurants puguin, a poc a poc, recuperar la vida que portaven abans de l'inici de la pandèmia. Ho han fet, entre d'altres coses, amb una campanya que es diu 'Barcelona x Tu. Tu x Barcelona'. Una iniciativa que no ha passat desapercebuda per a Dalmau, especialment pel que té a veure amb l'arribada de turistes. Motiu pel qual no ha dubtat a afirmar el següent:

Perfil de Twitter d'Òscar Dalmau

Perfil de Twitter d'Òscar Dalmau

El de Barcelona ho té claríssim. Dalmau considera que recuperar la vida en el centre de la capital implica que els empresaris, que des de sempre han tingut els seus locals a la zona, hagin d'anar-se'n per l'alt preu dels locals i la incapacitat de mantenir-los. Una problemàtica que no és nova. En els últims mesos alguns són els negocis històrics que després de tota una vida en el centre de Barcelona s'han vist forçats a abaixar les seves persianes. "Molt ben dit", "Gràcies per donar veu als que el vivim i patim cada dia", "Els que vivim pel centre estem farts dels turistes" o "No hi ha pla de ciutat alternatiu... aquest és el problema", són alguns dels molts missatges que l'hi han fet arribar. La polèmica està servida. Turistes sí? O turistes no?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat