Presentar El Gran Dictat et dona, com a mínim, el beneplàcit de ser algú que sap de què parla. Però no només això. Cada dia a La Competència demostra que és un dels comunicadors catalans que més respecta la llengua catalana, parlant-la com cal i sense donar cops de peu a l'enciclopèdia catalana.

Òscar Dalmau TV3

TV3

Òscar Dalmau té un català polit i acurat. Probablement, juntament amb Joel Joan, és de les persones que més cura posen perquè la nostra llengua tingui el bon ús que es mereix. I ara ha escrit un tuit encertadíssim sobre algunes paraules que no para de sentir al seu entorn que probablement el treguin de polleguera. Concretament, ha pentinat cinc col·lectius que abusen d'uns mots totalment desencertats: els perruquers, els metges, els professors, els venedors i els escriptors. Tots ells, catalanoparlants, però que no ho semblen:

Paraules que fan mal de sentir-les o de llegir-les. Chupete, col·lègit, aixins, tinte o enfermetat. Només caldria afegir el tinc que i ja tindríem tot el combo. S'hi han afegit molts tuitaires, entre ells, la seva parella de fet, Òscar Andreu, que inclou els "regidors d'urbanisme que diuen PEATONS", i que precisament li va apuntar Dalmau fa anys "i se m'ha quedat clavat".

oscar andreu dalmau instagram

@oscarandreu

 Però n'hi ha moltes més. Aquí ha rebut tothom:

Dalmau ha destapat la capsa dels trons.