La Barcelona d'Ada Colau passarà a la història. Tanmateix la fita no atén a motius gens elogiosos. Més aviat tot el contrari. Les veus indignades amb la degradació de la capital del país són cada dia més nombroses. Brutícia, solucions urbanes tan imaginatives com esgarrifoses, inseguretat, preus abusius o fins i tot el comportament públic d'una assessora de la batlessa, Silvía Camorrán, autora de tuits lamentables i d'opinions encara més censurables

La deixadesa de la ciutat, en tots els sentits, és imparable. No és una impressió: només cal sortir a fer un tomb pels seus carrers per entendre la gravetat de la situació. I el que és pitjor: no fa l'efecte que el problema tingui remei a curt termini. Són els fruits del famós pacte antiindepe de Colau, Collboni i Valls. El negoci del segle. 

Ajuntament de Barcelona Collboni Colau Maragall Valls - Sergi Alcazar

Ada Colau, Jaume Collboni, Ernest Maragall i Miquel Valls / Sergi Alcàzar

Recopilar l'enorme llista de queixes, greuges i denúncies dels habitants de Barcelona envers la gestió del Consistori és missió gairebé impossible. El degoteig és aclaparador, provocant una barreja de sentiments, entre l'enuig i la llàstima. Els personatges famosos i de rellevància mediàtica no són aliens a aquest desencís: l'últim que s'ha afegit a la llista és un col·laborador barceloní mític d'Alfons Arús a La Sexta, Òscar Broc. El crític televisiu i expert gastronòmic se'n fa creus pel que s'ha trobat enmig d'un indret molt estimat de la ciutat: el Passeig de Sant Joan. Una zona que va ser remodelada fa alguns anys, rentant-li la cara i actualitzant el seu aspecte exterior. Va quedar ben bufona, però hi ha un problema: ningú se n'ocupa del seu manteniment, un mal endèmic a tots els districtes de la capital.

Broc comparteix una fotografia d'una de les àrees de descans d'aquesta via, on es van col·locar diversos bancs i es va canviar el terra de panots per un disseny original: franges de llambordes i gespa de forma alterna, oferint la sensació d'entorn verd i evitant que es convertís en una mena de gimcana trenca-turmells. La realitat, 7 anys després, és radicalment diferent. Ni gespa, ni gaites. Broc ho defineix així: "un nyap delirant".

Òscar Broc chapuza calle Barcelona @oscarbroc

Òscar Broc denuncia el nyap urbanístic del Passeig de Sant Joan a Barcelona / @oscarbroc

Òscar Broc, David Broc y Víctor Amela en Aruser@s La Sexta

Òscar Broc, David Broc i Víctor Amela a 'Aruser@s' / La Sexta

reacciones Broc

reacciones Broc 2

Reaccions al tuit d'Òscar Broc

proyecto original reforma Passeig de Sant Joan Barcelona Arquitectura Catalana Adrià Goula Sardà

Projecte original reforma Passeig de Sant Joan / Adrià Goulà Sardà

 Del 'Barcelona, posa't guapa' al 'Barcelona, no puc ni mirar-te'. No ho diguin pas gaire alt, que els acusaran de 'haters' i d'unes quantes coses més. Mentrestant, però, la ciutat se'n a va a fer punyetes.