La justícia torna a fer de les seves pel que fa a Catalunya. La intenció del departament d'Educació de deixar de finançar amb diner públic les escoles que segreguen per sexe als alumnes ha quedat en un by pass després que el TSJC obligui Educació a renovar el concert de les escoles diferenciades. El Departament d'Educació haurà de renovar el concert d'onze escoles d’educació diferenciada per sis anys, fins el curs 2026-27, segons la interlocutòria dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha concedit les mesures cautelars demanades pels esmentats centres contra la resolució d’Educació que els denegava el concert a la Primària. 

escola nens

Efe

Sobre aquesta qüestió ha opinat Òscar Andreu. El codirector de La Competència ha verbalitzat el nou revés de la Generalitat de Catalunya d'una manera molt gràfica, comparant la sobirania d'aquesta institució. Amb qui? És més acurat dir amb què. Perquè Andreu ha fet a Twitter una comparativa dolorosa: "Una grapadora* de qualsevol Ministeri o de qualsevol Tribunal de Justícia espanyol és més sobirana que la Generalitat de Catalunya". I especifica sobre l'asterisc: "*sense grapes".

oscar andreu rac1

Òscar Andreu (RAC1)

Una grapadora sense grapes. Més gràfic no pot ser. Però veient la resposta de les xarxes, són molts els que també lamenten aquesta trista realitat de tenir sovint la sensació que ens prenen pel pito del sereno: