En tot el temps que portem de pandèmia pel coronavirus estan proliferant a la xarxa imatges vergonyoses. Munions de gent arrasant els supermercats, persones anant a les segones residències a risc d'escampar el virus per tot el territori... i Javier Ortega Smith. L'esperpèntic vídeo que ha perpetrat confinat a casa, en quarantena, fent peses, cuinant o prenent el sol, mentre sona música de Loquillo, és del més grotesc que s'ha vist els darrers dies.

El pitjor no són les imatges, editades de manera matussera, sinó les paraules que les han acompanyat. Unes proclames patriòtiques, amb la bandereta rojigualda ben present, amb una frase lamentable: "recargando fuerzas, mis anticuerpos españoles luchan contra los malditos virus chinos, hasta derrotarlos". Vergonya aliena amb la menció als anticuerpos españoles. I racisme intolerable escrivint malditos virus chinos. Ha rebut per totes bandes, amb excepció, està clar, dels seus palmeros ultres. Però la resposta més demolidora li ha arribat de part de l'Ambaixada de la Xina a Espanya:

Fins i tot, han tingut el detall de desitjar-li que es recuperi aviat tot i el comentari abjecte cap al seu país. La xarxa, però, no ha estat tan diplomàtica: