Fa un any que la pandèmia va arribar a les nostres vides. Un any que es decretava l'estat d'alarma a tot el país. Un any des que la covid va començar a fer estralls, la gent es quedava a casa confinada i començava una nova manera de viure amb la qual mai ens havíem trobat fins ara. Un any on les persones que més vèiem aparèixer a televisió eren Alba Vergès, Fernando Simón, Salvador Illa, Josep Maria Argimón o un dels convidats del darrer Preguntes freqüents, el doctor Oriol Mitjà.

oriol mitja faqs3

Oriol Mitjà al FAQS (TV3)

L'epidemiòleg estrella de Catalunya ha vist com d'un any per l'altre, el seu nom, la seva cara i sobretot, el que ell deia, estaven en boca de tothom. Mitjà, a més, és d'aquelles persones als que se li entén tot, i no només parlant de coronavirus o infeccions. En el darrer any, també ha atonyinat la classe política per les seves decisions. Aquest dissabte, juntament amb d'altres metges convidats, ha estat al FAQS i, com fa sempre, ha parlat clar i català:

Més enllà de la vessant didàctica i informativa del debat conduït per Cristina Puig, la part final del programa deparava una sorpresa per al metge. Al principi de la pandèmia, el grup de música Sixtus va dedicar-li una cançó a l’infectòleg, un tema que no podia ser més explícit: “Oda a Oriol Mitjà”:

No tothom té la sort que li dediquin una cançó. Ni que li cantin en directe a mig metre. I això és el que va passar al Preguntes freqüents d'aquest dissabte. Els tres components de la formació van ser convidats per retre-li homenatge a la seva musa. Algú a qui li canten: "És que amb tu, no sé pas què em passa. T'odio i t'estimo a parts iguals. I jo seguiré tancat a casa, (t'odio) t'estimo molt Oriol Mitjà".

oriol mitja faqs2

Sixtus i Oriol Mitjà al FAQS (TV3)

Amb ells al davant, Puig li pregunta si hi haurà revenja i si Mitjà es llençarà a cantar amb ells... "No m'atreveixo. és el que em faltava. He fet de tot, però a cantar no arribo", diu avergonyit. Però sabent que mig país esperava un moment com aquest, el doctor verbalitza una promesa davant Catalunya: "Quan s'acabi el confinament i el covid ho celebrem un dia, em prenc un gintònic i canto. Avui m'ho miro".

Ganes que tot això s'acabi d'una vegada. I sí, també per sentir cantar el doctor Mitjà i que ell i la resta ho puguem celebrar amb un gintònic o amb el que faci falta.