Aquest matí de Divendres Sant està sent protagonitzat, sense cap mena de discussió, per la roda de premsa que ha donat Oriol Junqueras des de Soto del Real.

Captura Oriol Junqueras Soto del Real ACN

ACN

Gairebé una hora i tres quarts on el líder d'ERC ha respost a tot i deixant els seus haters a l'alçada del betum demostrant un tarannà difícil de rebatre. Un dels que ha assistit a les preguntes que feien els periodistes des de la seu de l'ACN ha estat el seu company de partit Gabriel Rufián.

rufian junqueras soto acn

ACN

Aquest anava comentant via Twitter gran part del discurs de Junqueras. I ell ha estat l'encarregat de recordar a la xarxa un vídeo mític d'un entrenador de futbol que ha estat utilitzat pel polític en les seves explicacions. Junqueras ha dit que "l'objectiu d'ERC és guanyar, guanyar i guanyar".

 I qui va dir abans una frase similar? Un símbol espanyol, l'exseleccionador de 'la Roja', Luis Aragonés. 'El sabio de Hortaleza', com se'l coneixia, a banda de ser un matalasser acèrrim, va dur la selecció espanyola a guanyar l'Eurocopa del 2008, donant pas a una època daurada d'Espanya en el futbol de seleccions, i donant el relleu a Del Bosque perquè guanyés dos anys després el Mundial i el 2012 una altra Eurocopa. Expressiu en les seves indicacions -que li preguntin a Samuel Eto'o-, Aragonés va protagonitzar una roda de premsa mítica que ha recordat Gabriel Rufián:

Junqueras, però, no s'ha adonat que con la Iglesia hemos topado. En aquest cas, con un símbolo español... y encima futbolero. Dos temes que units poden fer esclatar els cervells dels més hiperventilats. Immediatament, les hosts patriòtiques li han saltat a la jugular a Junqueras per haver gosat reproduir un dels dogmes d'algú tan representatiu de la pell de toro. Matalassers, seguidors de la Roja, tots units en uns insults infames cap a algú que ha demostrat tenir molt més respecte per l'altri (tant que fins i tot l'ha parafrasejat) que no pas el que ha rebut de part dels haters de la xarxa:

"Pedazo de morlaco, cerdo seboso, tonto del pueblo, límpiate la boca, alimaña, imbécil"... Potser Luis Aragonés era 'el sabio de Hortaleza'. El que queda clar és que n'hi ha molts que són 'los imbéciles de Twitter'.