Per Reis molta canalla demanarà una mascota. Gats i gossos estan escrits a moltes cartes i d'Orient viatjaran cadells de tot tipus que després s'hauran de cuidar, treure a pixar i no deixar sols. Allò d'"animals de companyia" hauria de ser a la inversa: l'humà ha de fer companyia a l'animal. Una famosa cara de TV3 ha fet apologia de l'adopció d'animals. Res de comprar, adopta. Ho ha fet tornant d'un reportatge al camp. És la Núria Bacardit:

nuria bacardit TV3

Núria Bacardit a Berga, TV3

La periodista, famosa per haver cobert l'11 de setembre de 2001 estant a Nova York pels atemptats, ha fet tots els papers de l'auca a TV3, fins i tot presentar els Telenotícies amb Martí Gironell. Ara fa de corresponsal a la Catalunya central. Cobreix tot el que hi passa, i també notícies del món rural. En una explotació ramadera hi havia gats com el que l'ha seduït amb els ulls verds i se l'ha emportat a casa: "Me'n vaig ben acompanyada" dins una capsa de cartró esgarrapada per les urpes. La xarxa fa miau al nom horrorós que sembla ha triat:

nuria bacardit igualada tv3

Bacardit a Igualada, TV3

La gata es diu Mortadela, com l'embotit o com el personatge llargarut de Francisco Ibáñez. Només una raresa: per què li hauran posat un nom en castellà? Tan maca que és la ela geminada: la gata Mortadel·la.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat