Durant un temps de les nostres vides, David Meca era en totes les salses. No només per la seva vessant principal, la de nedador, sinó també perquè era molt habitual veure'l en infinitat de programes de televisió, com a convidat, concursant o coses per l'estil. El seu caràcter afable, el seu permanent somriure, el seu bon rotllo natural el feien un personatge televisiu ideal. Però mica en mica va anar perdent presència mediàtica. El de Sabadell, als seus 48 anys, té l'honor d'haver estat un dels més importants en aigües obertes i llarga distància, i són incomptables els reptes que sempre es proposava: nedar des de la presó d'Alcatraz fins la badia de San Francisco amb grillons, temperatures extremes de fred i taurons, fer l'Estret de Gibraltar, quedar-se a les portes de fer tot el Llac Ness, creuar el Canal de la Mànega i un llarg etcètera. Ell sol, el seu banyadoret, les ulleres d'aigua i el mar. No necessitava res més.

246109205 3026312624249446 7855075426789416521 n
David Meca / @davidmecamedina
65395351 341346953468770 48531853907223949 n
David Meca / @davidmecamedina
238506159 882421226029631 788300445139342103 n
David Meca / @davidmecamedina

D'un temps ençà va desaparèixer del mapa. Allunyat de la competició des de fa uns anys, també ha deixat una mica de banda els focus i les càmeres, però no la seva passió pels nous reptes professionals. Si abans Meca es trobava nedant como pez en el agua, i mai més ben dit, ara ha trobat unes noves motivacions que l'omplen tant o més que nedar envoltat de peixos i d'onades camí de l'horitzó. Ara va vestit, o va més vestit que abans, llueix americana, camisa i corbata i si abans es passava hores en silenci, ell sol i els seus pensaments enmig del mar, ara necessita parlar davant d'una audiència que l'escolti. Perquè una de les facetes actuals professionals de Meca és fer de coach.

Coaching motivacional

Amb la seva experiència i el seu afany de superar-se cada dia i afrontar els reptes, no només d'un esport tan dur com el seu, sinó també per una infantesa complicada, fa xerrades on explica coses com que "Yo con cinco años ya empecé a nadar y con ocho me levantaba a las cinco y veinte de la mañana para ir a nadar y yo lloraba y lloraba, porque no quería. El agua para mí ha sido mi obligación de pequeño, mi trabajo y lo que luego me ha hecho tener todo lo que tengo, en valores y en forma de ser. Me ha dado todo lo que tengo", segons destaca El español.

No és l'únic al que es dedica ara David Meca. L'altre vessant professional que fa ara és més sorprenent: l'arquitectura, carrera que va estudiar als Estats Units. Té una empresa de construcció a Madrid, amb la qual fa els seus projectes, començant per reformar casa seva, un àtic de la Gran Via de Madrid ple de tons blancs, espaiós i amb vistes espectaculars.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neolith (@neolithofficial)

Parlant de cases, pels qui no ho recordin, un dia Meca va revelar un fet curiosíssim: li va llogar a Shakira la seva mansió de Bellaterra. Una enorme finca que es va convertir en el centre de totes les mirades, doncs en aquells temps la colombiana mantenia dues relacions paral·leles: una amb el seu ex, Antonio de la Rua, i una altra amb Gerard Piqué.:"Les persones del servei sabien que Piqué havia estat a casa quan rentaven la roba i veien els seus calçotets perquè eren molt bonics"... Sensacional. Meca també recordava que un dia, el seu pare, que ja va morir, es va trobar la cantant completament nua. "Crec que per a ell va ser el millor moment de la seva vida", va rematar el nedador.