"La mania de les novetats és de merceria dels anys 20"... Marc Giró, com sempre, sublim. Ha estat la declaració d'intencions del presentador i director del Vostè primer de RAC1 en la presentació de la nova temporada de l'emissora privada, que a càrrec d'Albert Sort, ha fet que anessin desfilant durant tot el matí per l'Hospital Clínic de Barcelona els cavalls de batalla de la ràdio.

giro rac1

Marc Giró (RAC1)

Tot i així, Giró ha deixat caure que sí que hi haurà una petita novetat al seu programa: "Jo tinc uns col·laboradors magnífics que em posaria de genolls amb ells, m'han funcionat molt bé. Per tant, no hi ha cap novetat. Bé, una sí, que la vam trucar abans de l'estiu, va dir que sí, però encara no l'hem retrucada". El que ha dit el peculiar locutor té part de veritat, si una cosa funciona, per què tocar-la. Però també hi ha qui, precisament, considera que perquè una cosa segueixi rutllant, cal fer uns petits retocs o incorporacions per seguir mantenint el nivell. 

baste rac1

Albert Sort i Jordi Basté (RAC1)

"Novetats?", li pregunta Sort a Jordi Basté quan l'ha tingut al davant. Resposta del director i presentador del programa més escoltat de Catalunya: "Puc dir que el dilluns a les 8 del matí hi haurà algú fent una píndola nova i que el dimecres hi haurà un tertulià que sorprendrà... I que hi haurà retorns". Tots fent càbales amb les paraules de Basté. Tot seguit, Toni Soler i el equip de brillants col·laboradors del Versió RAC1, que enguany s'adreçaran als oients des d'una hora abans, les 3 del migdia, i després, entren a escena uns Albert Om i Maria Xinxó d'Islàndia que anuncien que dins la nòmina de col·laboradors de la nova temporada hi ha un fitxatge molt especial, el del periodista Eloi Vila, que combinarà la conducció d'Al cotxe! a TV3 amb la seva participació a RAC1.

clapes rac1

Toni Clapés i senyor Marcel·lí (RAC1)

albert om rac1

Albert Sort i Albert Om (RAC1)

Recull el guant Agnès Marquès per dir que al seu No ho sé, volen donar cabuda al que pensa la gent més jove, i una de les encarregades de fer-ho serà la càlida veu que probablement més hagin sentit els espectadors de TV3 aquest estiu, la de la cantant i youtuber Suu, que donarà el seu punt de vista cada setmana.

Els Òscars, Xavi Bundó, Aleix Parisé al Tu diràs, els locutors d'esports... Tampoc ells han faltat abans d'encetar una temporada que promet.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat