Operación Triunfo és, sense cap mena de dubte, el format musical que aixeca passions. Les edicions més exitoses han tingut una repercussió total, amb artistes de nivell mundial, tancar a setze joves concursants en una acadèmia per formar-se diàriament, mentre conviuen i tenen al públic enganxat a la seva evolució, és la clau del seu èxit. El programa que totes les cadenes voldrien tenir, com és el cas de TV3. La cadena pública catalana posava en marxa un concurs musical que generés una gran repercussió entre el públic més jove. I així fou com va néixer Eufòria, el concurs de talent musical més exitós de Catalunya.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @euforia3cat

 

L'any 2022 TV3 estrenava Eufòria amb grans expectatives, es tracta d'un concurs musical on setze joves es preparen durant la setmana una actuació per aconseguir passar a la següent gala i així arribar fins a la final per apoderar-se de la victòria. Uns ingredients que fan recordar a Operación Triunfo oi? Doncs bé, a diferència del format de Tinet Rubira, a Eufòria els concursants no resideixen en una acadèmia ni estan aïllats del seu entorn. Simplement, vas veient la seva evolució gal·la darrere gal·la i durant els assajos intensius. Res més, però clar, l'eufòria i la connexió amb el públic és gairebé igual o la mateixa que a OT. Això tothom ho té clar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @euforia3cat

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 3Cat (@som3cat)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 3Cat (@som3cat)

La primera i la segona edició foren un èxit rotund, que inclús els va portar a actuar al Palau Sant Jordi amb un èxit descomunal. Compten amb Miki Núñez com a copresentador i aquest any amb Alfred García entre el jurat. A més, entre els concursants que han participat també han sortit grans artistes com Sofia Coll, qui es va presentar al Benidorm Fest. Són moltes les similituds que envolten als dos formats i, lluny del debat que es crea a xarxes, una de les figures més importants del programa s'ha pronunciat al respecte, Noemí Galera ha donat la seva sincera opinió del format. Clar i català, Eufòria és un fill d'OT'.

@inf.salseos 🎙️ | Noemí Galera, (@NoeGalera ) directora de l’Acadèmia d’”Operacion Triunfo”, (@Operación Triunfo 🎤 ) considera que “Eufòria”, talent show musical de 3Cat (@EUFÒRIA 3cat ), es una COPIA ABSOLUTA d’ “Operación Triunfo” Afirma també que el format d’Eufòria, és un fill d’OT. Opinions? 🫧 #euforiatv3 #operaciontriunfo #ot #3cat #noemigalera #peratu #tiktokat #malbert ♬ sonido original - inf.salseos

Noemí Galera ha visitat la sisena edició del Vermut del Diari de Barcelona on ha pogut respondre i xerrar sobre el programa que s'ha emès aquest any a Prime Video, quan, arribava la pregunta més esperada. Si Eufòria és o no una còpia d'OT. "Absolutament, és evident que hi ha similituds, no m'ho podeu negar. No hi ha una acadèmia? Vale, però jo crec que sí, que hi ha molts punts de referència, el que passa també és que al final si agafes altres formats, i varies unes coses, doncs pot semblar un altre. Però... és com un fill d'OT" responia contundentment per primer cop a la pregunta estrella.

 

@diaridebarcelona La Noemí Galera, coneguda per ser la directora d'OT aquestes darreres edicions, ha vingut al vermut del Diari de Barcelona per donar resposta a les preguntes dels seus periodistes. Pots veure el directe sencer a diaridebarcelona.cat ! 🎥 @galatorres_ i @paulalaameiro #operaciontriunfo #ot2023 #ot #noemigalera ♬ original sound - diaridebarcelona

Un dels altres factors és tots els personatges i equip tècnic que treballa pel format i que, també van treballar per l'equip de GestMusic. Així doncs, també li preguntaven per Miki Núñez i la incorporació d'Alfred. "Jo me n'alegro moltíssim, i jo tinc aquí el corazón partío, perquè tinc molts amors a dins. Jo m'estimo moltíssim al Miki, me n'alegro moltíssim que estigui triomfant així. Aquest any tindran a l'Alfred Garcia, la meitat de l'equip d'Eufòria ha treballat a OT a GestMusic...clar, en blanco i en botella. Però jo me n'alegro moltíssim sobretot per l'estimació que tinc a persones que estan allí. A l'Elena Gadel, el Miki..."

Una resposta clara i contundent. Ella, Noemí Galera, l'essència del programa musical, ha assenyalat Eufòria com un format que calca i imita l'èxit d'Operación Triunfo. Això sí, del que es lliura format català és, sense cap mena de dubte, la pressió del fandom per la xarxa, les polèmiques i esbroncades. Amb això no igualaran mai a OT.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!