Enguany, no hi ha hagut Eurovisió pel coronavirus, però el festival tindrà el seu propi film el 26 de juny de la mà de Netflix, Eurovisió: La història de Fire Saga. Dirigida per David Dobkin (De boda en boda), aquesta comèdia narra les aventures de Lars Erickssong i Sigrit Ericksdottir, interpretats per Will Ferrel (Zoolander) i Rachel McAdams (Spotlight), dos músics islandesos que tenen l’oportunitat de les seves vides, poder representar el seu país al concurs europeu de la cançó.

Produïda i escrita pel mateix Ferrel i Andrew Steele (Saturday Night Live), en la pel·lícula també hi participen Pierce Brosnan (Mamma Mia) en el paper d’Erick, el pare de Lars; Dan Stevens (Downton Abbey) com Alexander Lemtov, el representant de Rússia; i Demi Lovato (Camp Rock) de Katiana, una cantant famosa. En comptes d’un tràiler, la plataforma de streaming ha llançat un avanç musical, Volcano Man, la cançó que interpreten els protagonistes en aquest certamen fictici.

En l’última competició celebrada a Israel, l’equip de producció va rodar-hi algunes escenes, com la reacció del públic a l’estadi per recrear l’ambient de l’espectacle de forma fidedigna. Per altra banda, Edimburg i Reykjavík acaparen la resta de localitzacions d’una història esbojarrada que, fins i tot, adopta el seu propi eslògan eurovisiu, Perfecta Harmonia, per ficcionar una edició repleta de música i dirigida a totes les edats. S’emportarà els 12 punts dels teleespectadors?

La companyia nord-americana va comprar els drets d’emissió del format pel mercat estatunidenc l’any passat, no només amb l’estratègia de llançar aquesta cinta, també el seu propi campionat, Americavisió, sota el paraigua de la Unió Europea de Radiodifusió i la productora Brain Academy. En aquesta adaptació pels Estats Units, que se celebrarà el 2021, els estats federals participaran en diverses fases per endur-se el trofeu de vidre i una plaça per a l’Eurovisió d’Europa.