Només calen partits com el d'aquest dissabte del Barça a València perquè a molts se'ls vegi el llautó, els caigui la careta i demostrin com cou que el conjunt blaugrana guanyi com ho va fer a Mestalla. Partit gos dels de Xavi Hernández en un estadi complicat, odiós, fins i tot, que no se n'amaga de demostrar la seva Barçafòbia, que ho protesta tot i que li té un odi visceral als culers. Però que s'hi posin fulles. Després d'intentar-ho sense èxit durant tot el partit, i quan el marcador final semblava abocat al 0 a 0 inicial, Raphinha va filtrar una passada dins l'àrea, a falta de dos minuts pel final del temps de descompte, que el meravellós Robert Lewandowski va caçar al vol, amb una estirada acrobàtica, col·locant la pilota a la xarxa i aconseguint una victòria in extremis que va caure com manà del cel. Només cal veure la reacció de Xavi Hernández en viure aquest moment des de la banqueta...:

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

Eufòria comprensible. Calia una victòria sí o sí després de l'ensopegada contra el Bayern i l'eliminació de la Champions. Calia continuar ferms a la Lliga on, a aquestes hores, i abans del partit del Reial Madrid contra el Girona al Bernabéu, el Barça torna a ser líder. Amb un partit més que els blancs, sí, però de moment, empatats a punts i amb la diferència de gols general favorable al Barça. D'aquí que Xavi Hernández, quan va parlar després del partit per les càmeres de televisió, digués una veritat com un temple: "Importante porque nos da moral, nos da confianza. Nos ponemos líderes, dormimos líderes hoy, a la espera de mañana, y para nosotros y los jugadores es máximo". El tècnic de Terrassa, exultant per tornar a situar-se dalt de la classificació. Amb un gol al darrer minut? Sí. Però que sapiguem, també valen, no?

313202676 114172408014811 7556827533656352067 n
Pinya culer a Mestalla / @fcbarcelona
313210019 691099019257493 6894290235630117608 n
Lewandowski, artífex de la victòria al darrer moment al camp del València / @fcbarcelona
313022770 795504135006090 4677365930557464156 n
València 0 - Barça 1. Sí: victòria al minut 94', per molt que molesti / @fcbarcelona

A Movistar+, però, ha provat com una puntada de peu a l'entrecuix. El que històricament és "èpica", "novanta minuti en el Bernabéu sono molto lunghi", "el espíritu de Juanito", "el Madrid nunca se rinde hasta el final" i exaltacions d'aquest estil quan qui marca al descompte porta la samarreta blanca, ara que qui ha marcat vesteix de blaugrana (o de daurat en el cas d'ahir), són frases com la que va dir el presentador, posant aigua al vi, tal i com recull un usuari: "Bueeeno... dormimos líderes..., aunque sea con un gol en el minuto 93, pero bueno, hay que entender que Xavi necesita buenas noticias". El col·laborador diu que "hay que ver la parte positiva, pero bueno, no ha mentido. Probablemente un empate hubiera sido justo". La xarxa al·lucina una vegada més amb el madridisme indissimulat de la cadena, i els deixa clar als de Movistar que s'hi poden posar fulles:

Ara, que aquesta tarda el Girona guanyi al Bernabéu, i el cap de setmana pot ser perfecte pels culers. Per tornar a ser líders? També, però especialment, per veure com pot treure bilis per la boca el tal Gallego.