El món de la música està de dol. Un dels pianistes més carismàtics de les darreres dècades, especialment per la seva presència habitual a molts programes de TV3, acaba de morir als 73 anys. Quan passaven uns minuts de la una del migdia n'informava l'Helena Garcia Melero al Tot es mou. Parlem de Joaquim Guri, però tothom el coneixia com a Lucky Guri. Nascut al Maresme, a Calella, va ser peça cabdal de 'La cova del drac', va formar part de nombroses bandes de jazz i va acompanyar artistes de la Nova Cançó com Guillermina Motta o Maria del Mar Bonet. I pel gran públic, pels que no érem especialistes en la matèria, va regalar el seu talent, la seva música, el seu bon humor i el seu somriure en nombrosos programes de Televisió de Catalunya.

lucky guri3
Mor Lucky Guri als 73 anys / TV3
lucky guri
Mor Lucky Guri als 73 anys / TV3

El seu salt a la fama va ser sobretot per la seva presència al programa de TV3 Tres pics i repicó, amb l'Antoni Bassas, a partir de 1987, programa on li deien 'Sam', en referència al mític pianista de Casablanca. Un Bassas amb qui es va retrobar no fa gaire damunt l'escenari, així com amb companys d'aquell mític concurs, com Guix i Murga. Després, a la dècada dels noranta, vindrien les seves col·laboracions en programes d'Andreu Buenafuente com el Sense títol. També el vam veure, a TV3, en la Marató destinada a l'ictus i lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, on va explicar com dotze anys abans, un dia es va veure davant d'un piano “sense saber per a què servien les tecles blanques ni les negres”. Lucky Guri va haver d'aprendre a tocar el piano de nou.

lucky guri4
Lucky Guri, amb Núria Feliu / TV3
lucky guri2
Lucky Guri, amb Antoni Bassas, Guix i Murga / TV3
lucky guri5
Lucky Guri amb Julià Peiró / TV3

De seguida, nombroses mostres de condol i d'escalf per part de tots aquells que el van conèixer, estimar o treballar amb ell:

Descansi en pau.