L'any 2005, l'exitós programa Operación triunfo canviava de cadena i passava a emetre's a Telecinco, presentat per Jesús Vázquez. Era la quarta edició del talent musical més famós del país. Al jurat, Noemí Galera al capdavant, i encara sense Risto Mejide. Concursant, nois i noies que amb més o menys fortuna, han anat forjant-se una carrera damunt dels escenaris, com per exemple la segona classificada, Soraya Arnelas o la televisiva i ara jurat de Got talent, Edurne. La resta, més aviat han caigut en l'oblit, com el guanyador Sergio Rivero, o d'altres com Guillermo, Idaira o Fran Dieli.

ot4
Alguns dels concursants d''Operación Triunfo 4 ', com Edurne o Soraya / Telecinco

Pel que fa a l'elenc de professors que van entrar a l'acadèmia a formar els triunfitos en aquella edició, trobem que sota la batuta de qui aleshores va ser el director, Kike Santander, hi havia l'Àngel Llàcer fent de professor d'interpretació i presentador d'El chat; Edith Salazar, com a professora de tècnica vocal i cant; Manu Guix, professor d'estil vocal; Miryam Benedited, responsable de les coreografies de les gales; Jessica Expósito, monitora de Batuka, Rafael Amargo, professor d'expressió corporal... i Laura Jordán, professora de veu. Malauradament, els seguidors d'OT s'han quedat commocionats perquè s'acaba de saber la mort de Jordán. Ho acaba de comunicar el mateix programa a través de les xarxes socials: "La familia de Operación Triunfo lamenta la marcha de Laura Jordan, profesora de voz de OT 2005 que nos ha dejado demasiado pronto. El abrazo más cálido y cariñoso para sus familiares y amigos. DEP".

En el comunicat no s'especifiquen les causes de la trista mort de la mestra de Barcelona, que també era cantant, per exemple, col·laborant en un altre programa televisiu com La noche abierta, presentat per Pedro Ruiz a TVE. Des del moment que s'ha sabut la tràgica notícia, tots els que la van conèixer han expressat els seus missatges de condol cap a una professora que quan la van agafar pel mític programa, va al·lucinar, reconeixent que la seva elecció havia estat "una total sorpresa. Entregué el currículum y me sorprendió incluso que me llamaran, pero me hace mucha ilusión. Cada día se puede sacar rendimiento y será interesante seguir la evolución. Es un nuevo reto diferente que puede abrirme caminos".

ot4 laura jordan
Laura Jordán, entre Kike Santander i Edith Salazar / Telecinco

Jordán, tot i fer-se molt coneguda i estimada pel seu pas a l'acadèmia d'Operación triunfo, també va ser corista al disc Azul del grup Elefantes i en algunes gires de Marcos Llunas. Descansi en pau.