"Quin altre espectacle combina emoció elèctrica, superherois, dits d'esponja gegants, atletes d'elit i una mica de pantomima?", aquesta és la pregunta d'un productor televisiu que resumeix a la perfecció la bogeria que hi va haver durant els anys 90 amb un programa que feia les delícies de milions d'espectadors de tot el món. Un plaer culpable, un divertimento, una anada de l'olla catòdica que es mirés per on es mirés, era una cafrada com una casa de pagès. Un programa que es deia Gladiators, i que no tenia res a veure amb 'Máximo Décimo Meridio', l'icònic personatge interpretat per Joaquin Phoenix a la mítica pel·lícula de Ridley Scott. Un show esportiu de gran èxit que es va emetre a mig món, els Estats Units, la Gran Bretanya, el Japó, Austràlia, Finlàndia, Suècia, Alemanya, els Països Baixos o Dinamarca.

La base del programa era que els membres atlètics del públic lluitessin contra els propis 'Gladiators' de l'espectacle (sovint semiprofessionals o exesportistes) per reclamar punts en diverses proves que requerien velocitat, força i habilitat. Als crèdits inicials de quan era un èxit incontestable a començaments dels 90 hem vist els diferents protagonistes del programa, que responien a noms de personatges de pel·li xunga d'acció de les sobretaules protagonitzada per Jean-Claude Van Damme o Chuck Norris: 'Hunter', 'Cobra', 'Jet', 'Lightning', 'Nightshade', 'Panther', 'Saracen', 'Scorpio', 'Shadow', 'Trojan', 'Warrior', 'Wolf', 'Zodiac' o 'Falcon'. Precisament aquesta darrera era una de les més icòniques del programa.

falcon2
Bernadette Hunt, la 'Falcon' de 'Gladiators'
falcon4
Bernadette Hunt, la 'Falcon' de 'Gladiators'
falcon3
Bernadette Hunt, la 'Falcon' de 'Gladiators'

Els fans del programa acaben de rebre una trista notícia, ja que s'acaba de saber de la seva mort, als 59 anys, després d'anys lluitant contra un maleït càncer. El seu nom real era Bernadette Hunt, i va ser una estrella amb molts fans gràcies al seu pas per Gladiators. Ha estat el seu cunyat qui ha informat de la notícia: "És amb molta tristesa que us he de parlar de la germana petita de la meva parella, Bernadette Hunt. Va ser una de les persones més encantadores que he conegut mai. Ha estat lluitant contra el càncer durant uns quants anys fins que, malauradament, ha perdut la lluita. R.I.P. Bernie'". Mai va tenir una mala paraula cap a ningú, de fet, era coneguda com la 'gladiador' més simpàtica, sempre amb un somriure d'orella a orella quan un fan se li acostava o amb els seus companys.

falcon5
Bernadette Hunt, la 'Falcon' de 'Gladiators'

Era l'any 1993 quan Falcon va entrar en les vides dels espectadors, romanent-hi en els anys més exitosos i fins que va acabar el programa uns anys després. Va ser considerada una de les Gladiators més amables entre els espectadors, ja que sovint felicitava als contendents, tant si guanyaven com si perdien. A més d'aparèixer al programa principal, Hunt també va aparèixer com a Falcon en dues sèries d'International Gladiators. Un cop es va posar el punt i final al programa, Hunt va optar per una vida fora dels focus i va continuar treballant com a instructora de fitness al Basingstoke Sports Centre. Descansi en pau.