La mort del doctor Joan Corbella als 76 anys ha estremit centenars de milers de catalans que durant els anys 90 el van tenir com el seu psiquiatra televisiu de capçalera. Les seves intervencions a diversos programes de TV3 el van fer el metge més popular de Catalunya. Aconsellava, protegia i reconfortava els espectadors que tenien angoixes existencials de tot tipus. La seva bonhomia en antena traspassava la pantalla al costat de presentadores com Maria Pau Huguet o Helena Garcia Melero, que l'ha acomiadat amb un càlid missatge:

joan crobella TV3

Joan Corbella als anys 90 a TV3

joan Corbella FAQS TV3

Joan Corbella en la seva última aparició, any 2020, TV3

Corbella ha crescut professionalment davant dels ulls de Catalunya. La seva última aparició televisiva fou en un FAQS de l'any 2020 lluint un llaç groc a la solapa. La seva popularitat encara va ser més transversal després de  casar-se amb una altra cara mediàtica, l'escriptora i també presentadora de TV3 Maria de la Pau Janer que ara té 55 anys. L'any 2005 a l'ajuntament de Palma van celebrar un casament que va omplir pàgines de premsa del cor. Ara la seva esposa li ha dedicat un emotiu comiat a Instagram amb foto i poema de Rilke:

corbella janer tv3

Maria de la Pau Janer i Joan Corbella, el dia del casament, TV3

Maria de la Pau Janer que es portava 22 anys amb el seu marit, escriu "Al meu amor, Joan Corbella, en el dia de la seva mort" i tradueix uns versos de Rilke: "Apaga aquests ulls meus: no deixaré de veure't, si em tapes les orelles podré igualment sentir-te, i podré sense peus anar vers tu i sense boca podré encara conjurar-te. Lleva'm els braços i t'agafaré amb el meu cor com si fos una mà; para'm el cor, bategarà el cervell; i si al meu cervell tu cales foc, llavors et portaré a la meva sang". Com es diu en mallorquí, T'estim. Descansi en pau, doctor Corbella.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat