Si ja és difícil de pair quan algú mor, ho és més encara quan la persona que marxa és una nena. Com la Nikita Pearl Waligwa, l’actriu ugandesa de només 15 anys que aquest cap de setmana ha perdut la vida víctima d’un tumor cerebral.

nikita waligwa youtube

YouTube

L’artista és coneguda per haver interpretat el paper de la jove Gloria a La reina de Katwe, pel·lícula de Disney que es va estrenar el 2016. El mateix any, per cert, que li van diagnosticar el tumor al cap. La protagonista del film, l’oscaritzada Lupita Nyong’o, recorda devastada la seva companya de repartiment: "Amb gran tristesa escric sobre la mort de la Nikita Waligwa”, explica abans de definir-la com una noia “dolça, càlida i talentosa”:

Quan els metges li van diagnosticar un càncer, fa gairebé quatre anys, la directora del film que la va fer coneguda, la hindú Mira Nair, va iniciar una campanya per ajudar la jove. Demanava finançament per un tractament a la Índia, després que els doctors alertessin que era impossible tractar la Nikita a Uganda, per manca de recursos. I en un primer moment se’n van sortir: la jove actriu va rebre l’ajuda necessària i es va recuperar. Però l’any 2019 va recaure de la malaltia.

Nikita Pearl Waligwa Twitter @gayazahigh

@gayazahigh

Han estat mesos de lluita contra el càncer. Tot i que aquesta vegada, amb un final tràgic. L’enterrament de la Nikita s’ha fet aquest dilluns, 17 de febrer, a Kampala, la capital d’Uganda.