A banda de presentar La Mañana de La 1, si d'una cosa en sap Mònica López, és del temps. La presentadora i fins fa poc, cap dels serveis meteorològics de TVE, porta tota la vida parlant d'anticiclons, borrasques, pluges, ventades... o canvis climàtics.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M0N (@monica.lopez.moyano)

Per això, no pensa permetre que li vingui el primer que passi, en aquest cas, un polític de Vox, amb milongues de pa sucat amb oli. El que passa és que des que és la cara visible del matinal de TVE, hi ha alguns que l'han posat en la diana, obeint a abjectes estratègies polítiques. La dreta política espanyola la té enfilada. Potser és que no en tenen prou amb anar dia sí dia també a Ana Rosa o la Griso i també voldrien tenir cadira permanent al programa que presenta López.

monica lopez TVE

Mònica López (TVE)

Aquest cop, la topada ha vingut via xarxes socials amb l'ultra Iván Espinosa de los Monteros.

ivan espinosa de los monteros Vox Congrés - EFE

Iván Espinosa de los Monteros (Efe)

El polític de Vox ha capturat dos titulars d'un diari, El confidencial, parlant sobre escalfament global i afegint-hi una frase marca de la casa de la seva pròpia collita:

Tuit que ha recollit Mònica López per constatar que el Filomena, a banda de deixar grans quantitats de neu, gel, vent i fred, també s'ha endut l'enteniment i el seny de segons qui. Respon la catalana des del seu programa: “Don Iván, que está poniendo en duda el cambio climático porque ha nevado en Madrid. Le voy a decir: Don Iván, que él me llama doña Mónica, que lo agradezco... Cuando quiera quedamos y yo le cuento la diferencia entre meteorología y clima. Que un día nieve en Madrid, que una semana haga un frío que pela, no significa que a nivel global esté subiendo la temperatura o que no lo esté haciendo”. I hi posa la cirereta: "Es la misma táctica que utilizaba Trump".

monica lopez mañana 1

'La mañana de La 1' (TVE)

“Está diciendo que, como estos días hace frío y como ha nevado en Madrid, que eso del calentamiento global no existe. No me vengáis con estas cosas eh, con otras cosas sí, pero con el calentamiento global no eh”, continua López. Rebatut sobre l'escalfament global, qui s'ha escalfat ha estat Espinosa de los Monteros. Via Twitter, s'ha agafat a la invitació de la presentadora i li ha respost: “Cuando quiera quedamos y me explica, despacito, cómo puede haber calentamiento y edad de hielo simultáneamente. Y luego también me explica por qué si lo que yo criticaba era la contradicción, usted lo lleva al cambio climático. Spoiler: porque manipula”.

El de Vox, irat perquè López hagi posat en boca seva les paraules cambio climático i Madrid. I ha continuat menystenint la presentadora catalana amb més tuits: "Se aprovecha un medio público para atacar no lo que he dicho, sino lo que ellos quieren transmitir que he dicho".

La propera vegada que es vegin López i Espinosa de los Monteros en un plató, si això passa, serà un temporal que riu-te'n del Filomena. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat