Mónica López, la presentadora catalana de La hora de la 1 ha estat acomiadada de manera fulminant i amb unes maneres lamentables després que es posés al capdavant del programa el passat mes de setembre. No ha pogut ni acabar temporada ni s'ha pogut acomiadar de l'audiència. Així se les gasten a TVE.

Mònica López TVE

Mónica López / TVE

La catalana, ex cap de meteorologia de la cadena pública i la gran aposta per reflotar els matinals a TVE, ha sucumbit al baix share davant altres propostes més consolidades com Ana Rosa Quintana a Telecinco o Susanna Griso a Antena 3. Bé, de fet, ha estat l'excusa per convertir-se en el sac de les puces de la cadena pública per justificar la decisió. Deixant de banda que les xifres d'audiències no han acompanyat la impecable tasca de López, i alguna polèmica, com el rètol sobre la princesa Elionor i els Borbons que va provocar que fessin fora el responsable, o la valenta entrevista a Rocío Monasterio que va sulfurar els ultres seguidors de Vox, el que no és de rebut és que li hagin donat la puntada de peu per la porta del darrere i sense poder dir adéu als espectadors.

mónica lopez la hora de la 1 TVE

Mónica López / TVE

Dilluns ja no hi serà. De moment, serà Igor Gómez qui es quedarà al capdavant de l'espai durant l'estiu i ja veurem qui posen quan comenci el nou curs el mes de setembre. López continuarà vinculada a TVE, ja veurem amb quin paper, però queda clara la neteja que vol fer el nou president de RTVE, José Manuel Pérez Tornero, que també ha despatxat Jesús Cintora davant de càmeres.

Immediatament després de saber-se la decisió de TVE, les hosts hiperventilades que voldrien que tornéssim a l'època del NO-DO van sortir de sota les pedres i van vomitar la seva rancúnia cap a la catalana. Nombrosos missatges, molts d'ells desbarrant i amb unes formes lamentables, dedicats a la presentadora, que potser no haurà aconseguit les xifres requerides, però queda clar que ha trepitjat peus de poll, senyal que ha fet les coses bé:

tuits lopez

En contrast amb aquests comentaris miserables, qui ha volgut agrair públicament la feina feta per la seva companya ha estat el codirector de l'espai, el també presentador català Lluís Guilera.

lluis guilera TVE

Lluís Guilera / TVE

L'expresentador del Telediario Fin de Semana i La primera pregunta, va assumir el repte el passat mes de gener de dirigir el programa per mirar de fer-lo més competitiu. Sigui com sigui, després de treballar colze a colze amb López ha volgut elogiar ben alt la seva col·lega, amb un sentit missatge que segur que la periodista acomiadada agrairà:

tuit guilera

Els matins de TVE perden una gran professional. I els ultres, una diana on escopir la seva bilis. Però tranquils, que trobaran qualsevol excusa per insultar algú altre que digui el que no els agrada sentir.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat