A pocs dies que se celebri a Holanda el Festival d'Eurovisió, després de quedar suspès per la pandèmia el 2020, molts enyoren l'últim representant de TVE l'any 2019: Miki Núñez. El català tenia més caràcter que el tou Blas Cantó d'enguany. Miki Núñez va ser energètic quan li va tocar defensar La venda i ara que treu nou treball vol deixar les coses clares sobre el català. Hi ha cançons en català i en castellà. Ho ha hagut d'explicar durant una entrevista amb un mitjà unionista.

miki nuñez Instagram

Miki Núñez a Instagram

La periodista Alba Girado li pregunta: "¿Cómo elige el idioma?". Miki Núñez està una mica fart que monolingües qüestionin els bilingües. Resposta: "Tengo la gran suerte de ser bilingüe. Sé hablar dos lenguas perfectamente. Como puedes ver, hablo castellano superbien y hablo catalán también muy bien. En la escuela parece que la inmersión lingüística ha funcionado. La gente que dice que no, quizá es porque les molesta que la gente hable un poco de catalán. Componiendo combino las dos lenguas. Como yo tengo el doble de vocabulario que la gente que es monolingüe, puedo meterlo por ahí". Aplaudiments.

miki nuñez TVE GTRES

Miki Núñez, GTRES

El digital anti-independentista insisteix: "¿La discográfica le pone problemas en cuanto al idioma?". És evident que no però cal una resposta  diàfana del bo d'en Miki: "La discográfica me anima a que haga lo que quiera". Fàcil. El diari li torna a insistir sobre cantar en català a Madrid. Resposta "Allí todos cantan mis canciones en catalán. Se parece mucho al español porque son lenguas románicas que cohabitan. Es muy chulo poder romper esas barreras que a veces nos crean los políticos". Miki president. Només cal recordar quin tuit va fer quan van inhabilitar Quim Torra per una pancarta:

tuit miki TUIT

miki nuñez gtres

Miki Núñez, GTRES

El problema el té el digital, Crónica global, que es fa a Catalunya però només es publica en castellà. El bilingüisme deu ser cosa exclusivament de diaris independentistes.