Miguel Bosé va actuar al Palau Sant Jordi la setmana passada en un retorn als escenaris després de gairebé 10 anys que no ha aixecat l'expectació esperada. Un recinte, el més gran del país sota sostre, mig buit, 8500 catalans són pocs al Sant Jordi, per escoltar un mite de la música que ha entrat en decadència en els dos aspectes, el musical i el personal. Cap dels dos vessants fa atractiu Bosé: ha perdut la veu fins al punt que la premsa revela que els seus concerts són en playback, i ha perdut l'aurèola de personatge misteriós i seductor. Ara és un cunyat amb deliris antivacunes i contra la tecnologia 5G. Bosé va tornar a Barcelona com el que és, un home gran, ric i allunyat de la realitat. Va triar per dinar un restaurant del seu estil, conegut però poc accessible, l'ABaC de Jordi Cruz, als peus de l'Avinguda Tibidabo. Acaba de penjar un vídeo dinant al costat del jardí d'aquest establiment de luxe que és alhora hotel i restaurant de 3 estrelles Michelin. Bosé besa Cruz:
Escriu el cantant, potser allotjat a l'hotel o només comensal del dinar: "Comiendo en el ABaC de Jordi Cruz. Aquí os dejo un poco de la experiencia, un tsunami de creatividad y sabores, claro, por eso Jordi Cruz está donde está, en medio de su firmamento de estrellas Michelin! Te quiero bonito". En el vídeo es pot comprovar com Jordi Cruz en persona serveix els plats com si fossin experiments de Quimicefa, i com Bosé recupera miraculosament la veu gràcies al gas que xucla de dins d'un globus. Bosé podria provar de xuclar-lo abans dels concerts perquè sino no cola que canti. Segueix afònic al vídeo a l'ABaC però al Sant Jordi cantava bé. Era un disc.
No és el primer famós que es grava a l'ABaC. Ho va fer un altre que viu a Catalunya, Ibai Llanos i que, per deixar testimoni que no era una crítica benèvola o publicitat a canvi de dinar gratis va pagar el compte revelant la xifra: 225 euros per comensal. El va anunciar com "el restaurante más caro de Barcelona, donde yo vivo, y uno de los más caros de España. Tres estrellas Michelin, el precio es una locura. Madre mía dónde nos hemos metido. Es menú degustación, llena bastante". Vint minuts de vídeo amb Ibai gros amb samarreta dient "increíble, qué bueno está, sabe a piruleta". Té onze milions de visionats a Youtube. Bosé "només" té 1,2 milions de followers a Instagram. Tots dos tenen el que cal per dinar-hi: diners.
"Espectacular si te lo puedes permitir. 225 euros por persona, yo ya no volvería más pero es una experiencia que has de tener una vez en la vida. Es la comida más cara que he pagado en mi vida, con diferencia. Ha merecido la pena y obviamente me lo puedo permitir. Hemos reservado a las 2 y son las 5 y cuarto de la tarde, llevamos tres horas de comida". Més que un dinar, una òpera.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!