Miguel Ángel Revilla és omnipresent. Les cadenes de televisió se’l rifen, passejant-se de plató en plató des de fa un munt d’anys. El hormiguero és ja com casa seva, anant-hi pràcticament una setmana al mes. Com si estigués a la plantilla, gairebé, la seva relació amb Pablo Motos és més que excel·lent. La parella forma un tàndem exitós, fent una molt bona audiència cada vegada que és ell el convidat.

Doncs bé, en una setmana tan intensa informativament, no podia faltar. El càntabre va xerrar amb les formigues dimarts al vespre, convertint el programa en el més vist del dia a Catalunya: 12,6% de share i 360 mil catalans enganxats a les seves reflexions polítiques.

revilla 2  el hormiguero

Com acostuma a fer sempre, Revilla va aparèixer sense pèls a la llengua: criticant tothom i deixant les coses clares. Primer de tot va voler opinar sobre la moció de censura de Pedro Sánchez, dient que està segur que va presentar-la perquè no s’imaginava que la guanyaria. Aprofitant per enviar-li un missatge: “Allò que va prometre l’anterior president, ara ho has de complir tu”.

Una conversa amb ell sempre dona per molt, tractant-se temes d’allò més diversos. De la política i la situació de la seva “estimada” Espanya, a parlar de la condemna d’Iñaki Urdangarin aprofitant per deixar-lo verd.

revilla pablo motos urdangarin  antena 3

Ara bé, la part més potent de tota l’entrevista va arribar quan va criticar durament TVE. Segons Revilla, l’única solució que té aquesta cadena és que es proposi una intervenció: “S’ha d’intervenir-hi com es va fer a Normandia. Però d’entrada ha d’haver-hi pluralitat, home! Jo no he estat a TVE... Com és això possible?”, es preguntava fent referència al fet que és un habitual de tota la resta de cadenes. Denunciant-ho també tenint en compte que té un càrrec públic: “És normal que a mi, que soc president de Cantàbria, mai no m’hagin convidat a la cadena pública amb el govern del PP? Mai no m’han trucat”.

Segons Revilla la televisió pública va caure al pou en acabar la presidència de Zapatero: “A la seva època hi havia una televisió pública plural. Quan estaven aquelles persones que feien telenotícies equilibrats. Era gent seriosa i allà sí que em trucaven. Ara s’ha de fer una intervenció a la televisió espanyola per fer-ne una plural”.

revilla 3  el hormiguero

Una denúncia pública que no creu que tingui efectes immediats, però que va acabar amb el desig que TVE millori i s’ho faci mirar.