Després d'un 19 de juny del 2022 gloriós que quedarà per sempre més en la memòria dels gironins, amb sengles ascensos a la màxima categoria en futbol i en bàsquet (el Girona de futbol puja a Primera Divisió aconseguint-ho, per fi, en una promoció d'ascens, i el de bàsquet a la Lliga ACB després de 14 anys), els dos equips van celebrar-ho com cal, amb la seva afició i amb els orgullosos habitants d'una ciutat que aquests dies és la capital del món, a nivell esportiu. Primer, amb una rua en autocar pels carrers de la ciutat, després, amb uns discursos des del balcó de l'ajuntament a la popular Plaça del Vi i finalment, a Montilivi i Fontajau. Festa grossa la que es va viure durant tot el vespre-nit en una de les ciutats més boniques del planeta. De noms propis en aquesta celebració, n'hi ha molts: Marc Gasol, Cristhian Stuani, etc. Però sens dubte, un nom va destacar damunt la resta: Miguel Ángel Sánchez Muñoz, més conegut com a Míchel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Girona FC (@gironafc)

L'entrenador madrileny del Girona ha robat el cor als gironins i als catalans. Primer, per la seva tasca esportiva a la banqueta gironina, aconseguint el somiat ascens i guanyant per fi una promoció. Però també, perquè des del primer dia s'ha sentit un gironí més, ha volgut aprendre la nostra llengua i els nostres costums, s'ha sentit com a casa i no ho ha dubtat ni un segon en parlar en català a les rodes de premsa, a les entrevistes o durant tota la celebració d'ahir. Diumenge a la gespa del camp del Tenerife ja va emocionar tothom recordant una dita en català, "Girona, tres vegades immortal" davant les càmeres de Movistar+. I aquest dilluns ha anat més enllà a la Plaça del Vi i després al camp del Girona. No ens estranya que els gironins l'aclamessin quan va arribar al crit de "Míchel català, Míchel català". I ell, eufòric i orgullós que li diguessin així.

Exultant a peu de carrer i exultant quan va pujar al balcó de l'ajuntament. Allà, micròfon en mà, va tornar a demostrar que no només sap parlar la llengua catalana, sinó que a més, ha fet l'esforç i ha tingut interès per conèixer la cultura del lloc que l'ha acollit amb els braços oberts, una Girona de la qual ha après la seva història, per exemple, esmentant davant tothom la seva sardana més famosa, Girona m'enamora, d'en Ricard Viladesau. Cita la sardana i es desfà en elogis cap a una ciutat, una gent i una llengua que l'emocionen: "Girona m'enamora. Em té el cor robat. Girona i els gironins sou especials. Us estimo molt! El nostre somni era pujar a Primera... Ja som de Primera!! L'any que ve, més i millor! Pere, Quique... a Europa!!":

No hi ha dia que Míchel no emocioni i demostri públicament que li encanta Girona. Primer va dir allò de Girona, tres vegades immortal, ara això de Girona m'enamora... Vaticinem que si la temporada vinent aconsegueix classificar l'equip per Europa, es posarà a cantar El carrer dels torrats de Sopa de Cabra. A nosaltres sí que ens enamora Míchel.