La Meritxell Negre va néixer a Barcelona el 17 de febrer del 1971 i ja de ben joveneta va decidir que volia dedicar la seva vida a la música. Amb 25 anys va signar el seu primer contracte amb una discogràfica i quan en tenia 33, l’any 2004, va publicar el seu primer disc en solitari, The Meritxell Project. Tot i que si hi ha res que la va fer especialment coneguda va ser la seva participació, l’any 2012, al programa El Número Uno, el concurs de talents d’Antena 3 per on van passar altres artistes famosos com la triunfita Amaia Romero o el cantant canari Jadel. Aquest dimarts, dia 21 de gener, la Meritxell ha mort a l’edat de 48 anys.

meritxell negre antena 3

Antena 3

Ha estat Gestmusic, la productora del programa que la va fer famosa, l’encarregada de fer-ho públic a través de les xarxes socials mitjançant un missatge de condol. Segons ha confirmat Antena 3, la cantant catalana ha mort víctima d’un càncer. La Meritxell estava malalta des de feia més d’un any i ella mateixa s’havia preocupat de fer-ho públic mesos enrere: “Me levantaré. Hay que creerlo. Tengo cáncer, ¡pero el cáncer no me tiene a mí! Hoy, en la cama con quimioterapia, me encuentro muy mal. Lo que cambian tres días”.

Després del seu pas per El Número Uno, la Meritxell Negre va marxar als Estats Units per continuar dedicant-se a la seva passió, la música. Allà va formar part del duet Peaches and Herb i va fer gires per tot el país, actuant sobre els escenaris a Las Vegas, Los Angeles o Washington, entre d’altres. Fins i tot va obrir una empresa d’espectacles pròpia, Silly Dog Entertainment.

Però els seus somnis es van truncar el novembre del 2018, quan va ser diagnosticada de la malaltia que ha acabat, finalment, amb la seva vida.