Mercedes Milá ha tornat a televisió de la mà de Jordi Évole. Salvados ha aconseguit mostrar una completa entrevista amb la presentadora després de molts anys cercant-la. I el resultat no podia ser millor: la catalana ha seguit sense pèls a la llengua, parlant de tot i criticant a tothom.

La parella de mediàtics han repassat la llarga trajectòria de Milá, recordant anècdotes i sincerant-se en parlar de l’adeu a Gran Hermano: “Li vaig dedicar tantes hores que GH va acabar matant-me. Vaig haver de deixar el programa per dedicar-me a mi mateixa i recuperar-me. Vaig patir depressió per excés de feina. Em posava la jaqueta a la cara perquè no em veiessin plorar. Explico que vaig patir-la perquè la gent que ho passa malament pensi que si aquesta tia que sembla que es menja el món ha estat a la merda, ell també podrà sortir-ne. Hi ha esperança, de la depressió se’n surt”. Una confessió que va deixar anar juntament amb una crítica a Mediaset: “Les empreses tenen poca consideració amb els problemes personals dels empleats. Recursos humans és una mentida, ni són recursos ni són humans”.

Però també va dedicar una bona part de l’entrevista al procés català. Milà va assegurar que ha viscut la situació “amb la màxima pau i fredor possible”: “El 6 i 7 de setembre per mi són definitius per dir “així no”. Sóc partidària que els líders independentistes compleixin la condemna que el jutge els hi dicti, però no que en aquest moment estiguin a presó. No sóc partidària de la presó provisional”.

Un moment que va aprofitar per criticar durament el discurs del 3-O del rei Felip VI: “No pot fer el discurs que va fer, per favor, el 3 d'octubre. No ha de fer-ho perquè es va posar en contra a molta més gent a Catalunya de la que va aconseguir que l'aplaudís a Espanya. No ha tingut cap record a totes les víctimes d'una violència exagerada, absurda i ridícula ordenada pel ministeri d'Interior el dia del referèndum que no podia ser referèndum però va ser referèndum".

I és que segons Milá, la monarquia ha de sortir d’on és i seure amb la gent de carrer si vol salvar-se. Una reflexió a la qual ha arribat, en part, després de veure el teatre que han fet arran de la baralla de Letícia i Sofia.

“El pitjor no va ser que Letícia impedís que Sofia fes la foto amb les nenes. El pitjor és el que van fer després, que és on entren el gabinet d’imatge. El pitjor és que anessin a veure un convalescent Joan Carles I a l’hospital amb una operació de genoll -amb qui em solidaritzo perquè jo també n’estic operada- i fer veure que li obres la porta a la sogra. Però què és aquesta mentida? Què és aquesta hipocresia? Si la veritat és la que vam veure a Palma”.

Perquè Milá considera que el problema és que Letícia no aguanta que li diguin res de l’educació de les filles, volent marcar les fotos que li faran: “Letícia és una dona extraordinària, crec que ho és, era una bona periodista. Però la deformació que deuen patir ficats en aquesta família reial és tan important que acaben sent de Mart. El que va fer és una estupidesa, es va equivocar. I tots tenim un mal dia, però què passa quan tenim un mal dia? Crec que és molt millor demanar perdó”.

mercedes mila  la sexta

Fes clic a la imatge per veure el vídeo / Salvados

Però no només la Casa Reial va rebre. Cristina Cifuentes, Rodrigo Rato i José María Aznar també estan al centre de la seva diana. El Partit Popular va ser el principal perjudicat, rebent crítiques de Milá des d'un començament. La polèmica del màster de la presidenta de la comunitat de Madrid en va ocupar una bona part també, obrint-se en canal l'entrevistada: "Per què dius que has fet un màster? Per què menteix dient que ha estudiat el que no ha estudiat? Però què els hi passa als del PP? De veritat, què els hi passa?". 

Les darreres declaracions de Rodrigo Rato també tenen contestació: "Què fort. És fortíssim. Rato dient que la gent havia de tenir confiança. Però què cabrón. Qué cacho de cabrón eres, Rodriguito". I pel que fa a Aznar, va afirmar que li fa “pena”: “És una mena de bossa plena de rancor”.

Mercedes Milá en estat pur, acabant l’entrevista parlant del seu futur: “Aspiro a arribar a la gent, a tornar a la televisió fent alguna cosa nova i que el meu gos em segueixi adorant. No hi ha res comparable a la llepada d’un gos”. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat