La Corona té un gremi afí per definició: l'aristocràcia. A Catalunya són molts els nobles que mantenen títols de fa segles i n'hi ha una que va renunciar al títol: la comtessa de Montseny, a favor del seu germà. És Mercedes Milà. La presentadora de Movistar és l'estrella del dominical EPS on concedeix una entrevista molt política. Com a catalana aborda el procés amb el qual mai ha estat hostil. A La Sexta ja va haver d'aclarir "¿Un 155 ilimitado? Así no, prefiero irme y ser independentista". Ara malparla del rei Felip, a qui deu el comtat de Montseny la seva família monàrquica.

mercedes mila gtres

GTRES

Mercedes Milà: "Los Gobiernos de Madrid han demostrado prepotencia, desconocimiento e incultura en el tema catalán. El rey Felipe ha tenido una oportunidad de oro en la crisis catalana y no la ha sabido utilizar. La historia demuestra que quienes ven a años vista toman decisiones que los que les rodean no entienden hasta que pasa el tiempo. Él debía haber arriesgado más para encontrar el engarce de Cataluña en España". La Constitució obliga el monarca a arbitrar però ha fet d'àrbitre comprat.

rei felip cara GTRES

GTRES

Mercedes Milà fa un diagnòstic que venint d'una no indepe ("No soy independentista en absoluto") té molt de mèrit: "Cuando Zapatero dice: “Aceptaré el Estatuto que salga del Parlament” es el momento clave. Pero llega Alfonso Guerra y le hace recortes. Y liuego Rajoy se quedó paralizado. Los problemas no se pueden congelar. Por eso está en manos de los jueces, porque no le dio una solución política".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mercedes Milá (@lametazo) on

Cayetana Álvarez de Toledo ostenta el títol de marquesa de Casa Fuerte. Mercedes Milà, al costat de la gent i lluny de la Corona. Comtessa de casa seva.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat