"Hauran de venir a donar explicacions totes les persones responsables aquests mesos, entre elles el senyor Millo, que ha estat el majordom, que ha aplicat el 155 a Catalunya". Van ser paraules del portaveu de JuntsxCat al Parlament, Albert Batet, quan es va citar l'exdelegat del govern espanyol, Enric Millo, a comparèixer per donar explicacions sobre l'aplicació del 155 en una comissió d'investigació. Aquest dimarts Millo ha tornat a comparèixer per donar el seu punt de vista. Aquesta vegada al Tribunal Suprem, en el marc del judici al procés.

juicio procés   Enric Millojpg

"Que me llamen mayordomo o virrey no es lo más grave que me dicen", li va reconèixer poc després ell mateix a Mònica TerribasEl matí de Catalunya Ràdio. Però és un sobrenom que ja se li ha quedat, amb alguns missatges rotunds cap al seu servilisme amb altes instàncies espanyoles, com el que li va dedicar Xavier Sala-i-Martin:

El recital de Millo a la Sala del TC és dels que per molt que fos esperat, provocava vergonya aliena. "No es pot negar que alguns CDR són violents", "Els policies queien a la trampa del Fairy que es tractava de posar detergent a l'entrada dels col·legis per tal que patinessin a l'entrada i quan eren a terra els picaven el cap amb els peus" o "els defensors dels col·legis van utilitzar arts marcials pel colpejar el clatell dels policies". Millo ha seguit la línia dels seus superiors a Espanya i del secretari d'Estat de seguretat en perjurar que la violència policial s'hagués pogut evitar si no s'hagués convocat el referèndum. Referendum indepe caca que cal netejar amb Fairy. Assumir responsabilitats sobre les càrregues desproporcionades? Cap ni una.

juicio procés   Enric Millo declaració

La seva intervenció està sent àmpliament comentada a les xarxes des de bon matí. En un to sever i contundent, com el de Pilar Rahola, que ha escrit que "les mentides de Millo, el joc brut de Millo..., no es troba a l´idioma, amb prou precisió, el que penso d´aquest personatge. Única funció d´Enric Millo avui al Suprem: anar a fer mal, tot el mal que pugui". Hi ha hagut, però, un recordatori sarcàstic amb el seu tarannà. Allau de memes destacant, precisament, que si en el futur vol dedicar-se a l'honorable tasca de fer de majordom, que tremolin els professionals del sector que s'endurà el treball de carrer. Tots els majordoms de la tele i el cinema han quedat customitzats amb la seva cara:

Parafrasejant un dels majordoms clàssics dels anuncis, "El algodón no engaña".... Ni Enric Millo tampoc, per molt que hagi testificat al Suprem pintant Catalunya com un país apocalíptic.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat