Si la imatge del dia d'ahir va ser la d'Albert Riera dient que abandona la política, quan en realitat el que l'abandona és la política a ell, la d'avui és la de dos polítics que obren els braços per fondre's en una televisada abraçada que simbolitza l'acord entre PSOE i UP després de les eleccions. Pedro Sánchez i Pablo Iglesias han escenificat aquesta unió i després de signar l'acord, s'han abraçat. Ha estat una abraçada, però, que recordava aquella que li fan els nens petits a la tieta perquè a canvi d'uns petons a la galta et doni unes monedetes. No queda clar, però qui feia de tieta i qui de nen petit.

Pedro Sánchez Pablo Iglesias abraçada pacte EFE

Efe

Veure aquesta imatge, amb Iglesias com si hagués anat a rebre algú molt estimat a l'aeroport, després d'un any sense veure's, amb Sánchez aixecant-li l'americana amb l'efusivitat, ha generat una reacció immediata. Foto de l'abraçada i memes a la xarxa en 3, 2, 1. Amb presència evident de Els picapedra, Pedro Picapiedra i Pablo Mármol, però també amb d'altres pensades d'una xarxa que no ha escatimat a l'hora de fer sang de la imatge del dia:

Amb una menció especial. Un meme sublim fet per un tuitaire que sovint regala obres d'art inserint les cares dels polítics en personatges mítics de la televisió i el cinema. Ho va fer fa poc amb El equipo A i Rivera, Casado, Abascal, Sánchez i Iglesias, i ara repeteix amb els dos últims en una versió hilarant dels Germans Marx, amb aquella escena mítica d'Una noche en la ópera, on Chico i Groucho estan en plena negociació contractual, aquella que tothom recorda com "la parte contratante de la primera parte será considerada como la parte contratante de la primera parte".

Una negociació que, sens dubte, després del paperot d'unes noves eleccions, ha tingut molts tints del surrealisme dels mítics germans Marx. Meravellós.