Aquest dijous 25 de febrer només es parla d'una cosa a la xarxa: de l'article que ha escrit Max Pradera i que ha publicat el diari Público sobre el càncer que fa uns dies va anunciar que pateix Júlia Otero. El periodista i escriptor, col·laborador, entre d'altres programes, de Julia en la onda, precisament el programa d'Otero, o del Tot es mou de TV3, ha provocat un incendi sideral, no tant pel seu suport a la seva col·lega periodista, sinó per les comparacions que ha escrit sobre la crueltat i l'atzar d'aquesta malaltia.

Max Pradera stop @max10

Max Pradera (@max10)

El columnista carrega el seu arsenal dialèctic i menciona molts dirigents de la dreta i la ultradreta espanyola. Comença amb la marquesa, Cayetana Álvarez de Toledo, de qui escriu: "el cáncer es una mutación celular, una mutación chunga, como la que permitió en su día a la jirafa desarrollar un cuello modelo Cayetana, para ramonear en las copas más altas de las acacias". I ben aviat posa en l'equació dos alts càrrecs més, amb unes paraules que han provocat reaccions furibundes. Escriu Pradera: "¿Esas mutaciones no podrían repartirse con más tino? ¿Para qué tenemos a Trump, o a Aznar, o a la arpía de Macarena Olona".

aznar cayetana europa press

Cayetana Álvarez de Toledo i José María Aznar (Europa Press)

Macarena Olona VOX fora de sí EP

Macarena Olona (Europa Press)

Pradera justifica la seva petició: "El primero ha estado a punto de cargarse el planeta e intentó dar un golpe de estado. El segundo nos metió en la guerra de Iraq y en la burbuja inmobiliaria. De Macarena Olona solo sé que se cuadra, cual monja alférez, ante el féretro del torturador Rodríguez Galindo y que dice que el hombre no mata, mata el asesino. Eran tres candidatos cojonudos para febrero. Pues nada, macho: la Otero con cáncer y ellos sanos como cervatillos. Tampoco es imprescindible que vayan a reunirse hoy con el Creador. Pero estaría bien que tuvieran que bregar con el tratamiento, que casi siempre es chungo de narices". De moment, qui li ha respost ha estat la diputada ultra al Congrés. La xarxa, dividida entre els que han anat a la jugular de Pradera i els qui diuen que quién siembra vientos, recoje tempestades: